Home > > Zomer in Amsterdam

Zomer in Amsterdam

Zomer in Amsterdam. Vrijdagmiddag. Loom van de kantoorwarmte op de fiets naar huis. De zon weerspiegelt in de hoogste ramen. Mooi gezicht.


WG Plein. Er fietst een jongen op de stoep. Hij komt mijn kant op, en fietst vlak voor hij bij mij is van de stoep af, bijna in mijn wiel. Ik ontwijk hem net op tijd.


'Kutwijf', roept hij uit het niets.

Hij kijkt me vuil aan, een minachtende blik zonder reden.

Ik weet even niet wat ik moet zeggen. 'Stom kutwijf', zegt hij hoofdschuddend.

Hij fietst rustig weg en laat mij sprakeloos achter.


Het Vondelpark is druk.

Even later, op de Ruysdaelkade, komt een vrouw van links op haar fiets aangezet. Ze rinkelt haar bel. Ik heb voorrang, dus ik weet niet waarom ze doet alsof ik ten onrechte in haar baan zit.We botsen bijna. Zij vloekt.

'God-ver-domme', sist ze. 'Kutwijf'.


Ik ben niet van plan om mij twee keer in tien minuten uit te laten schelden voor een kutwijf zonder enige oorzaak. Ik stap af en blokkeer haar tijdelijk de weg. Ik vraag haar waarom. En waar het op slaat. En of ze wel snapt dat ze niet normaal bezig is.


'Flikker op', zegt ze, zet haar stuur recht en fietst weg. Even later kijkt ze nog een keer om. Ze steekt haar vuist omhoog.Zomer in Amsterdam. Vrijdagmiddag.

twee reacties op "Zomer in Amsterdam"

irfan
-1-  irfan:
misschien houden ze meer van de winter? misschien .. eh..?
hmmz..
de zomer doet gekke dingen met een mens, mij maakt de zomer vooral blij :)
Madeline
-2-  Madeline:
Tegenwoordig lijkt het heel normaal om tegen iedereen “kutwijf”en als je er diep over nadenk is het zo’n rare woord,dat eigenlijk niets voorsteld.Het zegt meer over de personen die naar dit soort lege en nietszeggende woorden grijpen.Er man- keert van alles aan hun vocabulaire.Het zijn zielige mensen die op deze manier kracht bij hun woorden willen zetten,op een ander manier lukt het hun niet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.