Home > > Fietswrakkenopruimaktie in Stadsdeel Westerpark

Fietswrakkenopruimaktie in Stadsdeel Westerpark

Ik zie altijd fietswrakken en wrakkige fietsen. Altijd en overal, in elk Stadsdeel. Laatst ook weer, ik was in het Stadsdeel Westerpark. Maar tot mijn stomme verbazing zag ik dat de meeste fietswrakken met grote oranje stickers bestickerd waren. En ik keek even verder: $#@&*! Ik zag ook wrakkige fietsen met dezelfde sticker. De dag daarop zag ik ook wel weer wrakken zonder sticker. Dit straatje was kennelijk over het hoofd gezien. Kan gebeuren, want ook op het GWL-terrein [U weet nog wel, het buurtje waar sommige bewoners zich storen aan spelende kinderen en dames met klikklakhakjes], ook daar was geen enkel wrak bestickerd. Terwijl ze er wel zijn, die wrakken. Ook in dit nette wijkje. De tekst op de sticker laat geen twijfel mogelijk: “Deze fiets is gesignaleerd door het Stadsdeel en de milieupolitie. Deze fiets zal binnenkort verwijderd worden.” Ha, dat deed me goed. Eindelijk een dienst Reiniging actief in de fietswrakkenverwijdering. Maar wat blijkt?
Zijn er van die leperds die gauw die prachtige oranje sticker van de fiets pulken, en de fiets weer een beetje recht in het rek frommelen. “Met een beetje geluk valt die fiets dan niet meer op als de reiniging komt om de wrakken weg te halen”, denkt men. Denk ik. En ja hoor, “men” is nog niet zo dom als ik eruit zie. Een goede week later zijn, uit een aantal grote straten, de fietswrakken mèt sticker, en alle wrakkige fietsen mèt sticker, uit het straatbeeld verwijderd. Maar de wrakken die eerder van hun sticker zijn ontdaan, zijn mooi de dans ontsprongen!!! Wat zou ik graag een ochtendje meedoen met deze heren [en dames?]. Elke straat napluizen, elk fietsenrek minutieus inspecteren. Overal kijken en speuren. En maar stickers plakken. Ik zou er een registratie van bijhouden. Mij zouden ze niet foppen die leperds. Ik zou ervoor zorgen dat ik elke fiets kende, op mijn duimpje. Heerlijk, met een klein en handzaam slijptolletje hup hup hup, slotje door, wrak in de bak van de auto en op naar de volgende. Opgeruimd staat netjes.Dan komt er tenminste weer plek vrij voor andere fietsgebruikers die hun fietsmobiel in het daarvoor bestemde rek aan de ketting willen leggen.Zouden ze nog vakantiehulpen nodig hebben daar bij het Stadsdeel Westerpark?Ik meld me meteen aan!


Stefan

Reageer op "Fietswrakkenopruimaktie in Stadsdeel Westerpark"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.