Home > > Beeldbank Amsterdam

Beeldbank Amsterdam

Oude foto's van Amsterdam en omstreken zijn nu vrij toegankelijk op Beeldbank Amsterdam. Hier het Waterlooplein in 1925, gezien naar Zwanenburg.

inline


zeven reacties op "Beeldbank Amsterdam"

C.MARTENS
-1-  C.MARTENS:
Heel leuk om vele oude foto,s van amsterdam te bekijken,ik sta er verstelt van hoeveel foto matriaal beschikbaar is.
Joh.van Hoek
-2-  Joh.van Hoek:
Met recht mag men hier spreken van een schatkamer.De beelden zijn voor de tijd waarin zij werden gemaakt zéér goed en geven een goed beeld van Amsterdam rond die tijd!
Wrepje Tover
-3-  Wrepje Tover:
Het bericht zegt “vrij toegankelijk”. Mwa... Men heeft zich in allerlei bochten gewrongen opdat de gebruiker geen beeld van behoorlijke resolutie in één keer kan zien. Je krijgt een klein windowtje en kunt inzoomen op details. Je kunt een lage resolutie beeld downloaden. Voor een enigszins bruikbaar beeld moet je fors betalen. Vrij toegankelijk? Mwa...
fjlkdfhklfdh
-4-  fjlkdfhklfdh:
jkfjfjfjfdc
jlkfdjkfdsjh
Walther Schoonenberg
-5-  Walther Schoonenberg:
Jazeker, de Beeldbank van het Stadsarchief is een schatkamer. Zoals het gehele Stadsarchief een goudmijn is. Vroeger moest je om een foto of tekening te zoeken naar het archief toe, nu kun je het thuis op je computer opzoeken. Het is van groot belang voor de monumentenzorg, omdat je de oude toestand van een pand kunt bekijken en hoe de stad is veranderd. Een deel van het fotoarchief bevat trouwens het oude beeldarchief van het Bureau Monumentenzorg dat helemaal is gedigitaliseerd.
Bart
-6-  Bart:
Fantastisch! Inderdaad een schatkamer. Goed om er nog eens op te wijzen, op dit digitale archief. Heb er prachtige foto's gevonden van m'n vorige huis in de Govert Flinck, zelfs de bouwtekeningen uit 1891...
En natuurlijk straatfoto's van toen tot nu!
H. R. Klijn
-7-  H. R. Klijn:
Beeldbank toegangkelijk voor iedereen maar het blijft bij postzegeltje kijken. De met publiek financiële middelen verzameld maar de toegangkelijkheid is waardeloos. Echt weer de burgelijk inhalige Nederlandse mentaliteit. Wat in die schatkamer zit mag je via een kleine raampje in de deur bekijken. Neem eens een voorbeeld aan de Library of Congress research archive in de USA. Vrije toegang tot alle foto's en in een hoge resolutie. Zo kan je ook nog eens detail bekijken en.....vrij te downloaden.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.