Home > > Blauw op straat

Blauw op straat

Toen ik de straat inkwam, zag ik ze meteen. Twee agenten in het blauw, op de fiets, achter een busje. Het was geen gezicht. Ze waren voor mij zo duidelijk te zien, dat hun schuilende houding tamelijk genant overkwam. Ik keek ze even aan bij het voorbijgaan, maar ze waren te geconcentreerd aan het schuilen.

Enkele meters verderop stond een taxi met een open deur. Toen zag ik ineens dat er nog veel meer politie voor mijn huis stond. Een motoragent met wit reflectorenpak, een dame met een kogelvrijvest, twee agenten in het blauw, twee agenten in een chiquere outfit. Achter de snackbar op de hoek kwamen steeds twee hoofden tevoorschijn van nog meer politie.

Ik wist niet zeker of ze zich verborgen wilden houden en daar absoluut niet in slaagden of dat ze domweg maar een beetje onopvallend hoefden te zijn. Ze keken zo geconcentreerd naar de taxi met de open deur dat ik niet durfde te vragen waarom ze hier stonden.

Eenmaal binnen hield ik het nauwlettend in de gaten.

inline

Er gebeurde niet zoveel maar toch was het interessant genoeg. De taxichauffeur nam uitgebreid zoenend afscheid van zijn vriendin en liep daarna rechtstreeks naar de politie voor mijn deur. Alle agenten grepen hun walkie talkie en ik hoorde het radiosignaal naar boven opstijgen. De chauffeur en de politie praatten onhoorbaar met grootse gebaren.

Na een tijdje liep de chauffeur terug naar zijn taxi. Op dat moment zag ik mijn buurjongen heldhaftig de straat oversteken om te vragen wat er aan de hand was. De taxichauffeur sloeg zijn deur dicht en reed de straat uit. Het sein was gegeven.

Uit allerlei hoeken en gaten kwamen agenten tevoorschijn. Het waren er meer dan ik had gezien. Ze liepen ontspannen naar de verzamelplaats bij mij voor de deur. De motoragent scheurde weg, het kogelvrije vest gaf wat door aan de rest en binnen enkele minuten was mijn straat weer leeg.

Natuurlijk rende ik meteen naar mijn buurjongen beneden. 'Wat was er? Wat was er?', vroeg ik. Hij haalde zijn schouders op.

'Er was een overvalalarm geweest. Dit is dan standaard procedure'.

Ik geloof er niets van.

trefwoorden.

acht reacties op "Blauw op straat"

xeebb
-1-  xeebb:
poep jij
khalid
-2-  khalid:
wat lul jij nou weer bitch.. ga ergens anders met je onzin verhaaltjes!!
daniel s
-3-  daniel s:
jongens, hou je een beetje in. En als je dan toch scheldt, doe dat dan wel grammaticaal correct.
yanny scutt
-4-  yanny scutt:
Tja, sommigen cultiveren de taalachterstand. Zielig, want men wil later wel een baan en respect, wat zeker niet gaat gebeuren als je zo bezig bent. Groet; Yanny
Lesly
-5-  Lesly:
@Yanny. In eerdere reacties op dit log heb je je anders uitgelaten over taalkwesties. Ik kan deze reactie dus niet helemaal rijmen.
yanny scutt
-6-  yanny scutt:
Lesly, Misschien laat mijn geheugen me in de steek, maar volgens mij was ik altijd van mening dat je in normale taal ingaat op stellingen op dit Blog. Volgens mij is dat Nederlands...met Hoofdletter N!Maar misschien vind jij de reactie van khalid of cheebb prettiger? Groet; Yanny
Rex
-7-  Rex:
Wat een gelul....gewoon dom. Mazzel
bol.f
-8-  bol.f:
Krijg nou de vinketering, hoe komt dit onderwrep opene weer naar boven?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.