Home > > Waterballet en puttenzuigers

Waterballet en puttenzuigers

Zouden er nog puttenscheppers bestaan in Nederland?  Ik ben bang van niet. De puttenscheppers van weleer zijn puttenzuigers geworden. Mannen met dikke pakken en handschoenen die een grote dikke zuigslang bedienen die gekoppeld is aan een grote vrachtwagen met een tank en een krachtige zuigmotor.Zij zijn het die het puttendeksel lichten, om vervolgens hun slang in de put te steken en dan met een simpele druk op de afstandbediening de krachtige zuigmotor krachtig laten zuigen.Zo’n put die leeggezogen wordt moet daar baat bij hebben. Want alle derrie die zich onder in de put verzameld heeft, denk maar aan boomblaadjes en boomzaadjes, rubberresten van de autobanden, olieresten van brommers en automotoren, drollen en papiertjes, condooms, peuken…, werkelijk alles wordt door de krachtige zuigmotor weer uit de put gehaald. En zo kan dan het regenwater lekker door de put doorstromen naar het riool.Ik vrees dat de puttenscheppers van weleer, en ook de moderne puttenzuigers van later, niet meer bestaan.
Ja, en gisteravond wist ik het zeker: puttenzuigers bestaan niet meer, of ze doen hun werk niet goed. Het hoosde. Het goot uit de hemel. Niet te kort. Vele putten zaten hopeloos vol met derrie, want het water stroomde niet meer weg. Het bleef staan in de straat… en ja? Ja, wie wordt daar dan de dupe van? De fietsers! Die bewuste avond reed ik op het fietspad van de Europa Boulevard naar het Scheldeplein. Ik reed door misschien wel een 40 meter lange plas, fietspadbreed en zeker 7,5 cm diep. Naast het fietspad, op de autoweg, waren er ook grote plassen. En daar reden dan de auto’s doorheen. Met volle vaart. Uiteraard.En zo werd ik in één klap drijfnat. Tot op het kleine broekje.Nou ben ik ook niet gek. Ik ga in Amsterdam nooit meer op pad zonder een gewassen en gestreken reserve lange broek in mijn rugzak mee te nemen. Voor het geval dat… Wat was ik blij dat ik een droge broek bij me had. Snel kleedde ik me in een donker hoekje van de Scheldestraat om. Nu zag ik er weer patent uit.Die nacht droomde ik dat er bij alle putten in Amsterdam puttenzuigers met mooie grote auto’s en krachtige zuigmotoren in de weer waren. Nooit meer een natte broek, wat een feest. Stefan

Reageer op "Waterballet en puttenzuigers"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.