Home > > Spelende kinderen, fietsende fietser

Spelende kinderen, fietsende fietser

 

Door omstandigheden gedwongen logeer ik enkele maanden bij vrienden, in een nette flat op het GWL-terrein. Aan de rand van het Westerpark. Een nieuw buurtje, met een watertje, bruggetjes en rode klinkerpaadjes. Auto’s hebben geen toegang tot het terrein. Het is een milieu-wijk. Ik denk: als je hier woont, dan woon je hier bewust. Expres, zeg maar. Omdat je ‘ervoor gekozen hebt’. Je wilt niet zomaar een auto, je houdt van fietsen en wandelen en van het geluk van spelende kinderen op de stoep. Je hoeft niet bang te zijn dat je kind een been wordt afgereden omdat hij achter zijn bal aan de straat op rende, en toen was er die grote vrachtwagen… Nachtmerries als deze worden je bespaard. Wat blijkt? 
Wat blijkt?Een deel van de bewoners is niet gelukkig. Domweg niet gelukkig in een nette milieuflat op het GWL-terrein.Mensen hebben nachtmerries. Ik vind het zo erg. Ik heb zo met ze te doen. Stel je toch voor. Heb je een dure milieuflat gekocht, in een wijkje zonder auto’s. De makelaar zei het nog: gegarandeerd nachtmerrievrij vanwege het gebrek aan auto’s. Krijg je toch nog de zenuwen!! En waarom?Omdat er kinderen spelen, en een balletje trappen op een speciaal daarvoor aangelegd speelveld. En dat geeft in de avonduren ‘overlast’.Omdat er af en toe een fietser over de rode klinkertjes fietst. En dat ‘mag’ niet.Omdat er mensen [dames waarschijnlijk] ’s avonds met klikklakhakjes klikklakken op het tropisch hardhout van de bruggetjes. En dat ‘verstoort’ de nachtrust. Ik ga het Stadsdeel bellen. Ik ga vragen of zij een crisisteam bijeen kunnen roepen. Ik vind het zo erg voor deze mensen. Rotkinderen zijn het, rotfietsers en rotklikklakhakjes!!  Stefan

Een reactie op "Spelende kinderen, fietsende fietser"

jurrian
-1-  jurrian:
go stafan go!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.