Home > > Fietswrakken en wrakkige fietsen in de Vrolikstraat.

Fietswrakken en wrakkige fietsen in de Vrolikstraat.

Midden jaren 90 werd de Vrolikstraat geherprofileerd. Ik was, als bewoner, intensief betrokken bij dat proces. Ik herinner me dat ik twee keer alle fietsen in de straat in kaart heb gebracht.Ik vond het een idioot plan, en toch had ik het zelf bedacht.Op het Stadsdeelkantoor keken ze me een beetje vreemd aan toen ik mijn plan voorlegde. Daar schrok ik niet van, ze keken wel vaker vreemd als ik mijn mond open deed.Wij [lees: de bewoners] wilden absoluut voldoende parkeerplaatsen, dat wil zeggen: voldoende fietsenrekken om alle fietsen fatsoenlijk vast te kunnen zetten.
En daarom heb ik op twee verschillende dagen, voor dat de straat open zou gaan, alle fietsen geteld. De fietsen in de rekken, de fietsen naast de rekken, de fietsen aan bomen, de fietsen in geveltuintjes, de fietswrakken [aan de rekken en naast de rekken ], de kinderfietsjes, de bromfietsen, enz. enz.Toen ik wederom verscheen op het Stadsdeel, maar nu met mijn fietsen-cijfer-materiaal in de hand, toen werd men blij. Samen hebben we een aantal berekeningen op mijn cijfers losgelaten. En samen hebben we bepaald hoeveel fietsenrekken er moesten komen en wáár we deze rekken in de straat zouden plaatsen. We wilden niet dat de voetgangers hun nek zouden breken over onze fietsenrekken.Toen de straat af was, nou toen zag het er zo verzorgd uit: elke fiets stond vastgeketend in een rek. Er waren geen wrakken, en ook geen losse fietsen.Begin 2000 vertrok ik naar Afrika.Begin 2003 kwam ik terug in de Vrolikstraat.Verleden week heb ik 43 fietsen geteld in de Vrolikstraat die de kwalificatie "wrak" of "wrakkig" van mij hebben gekregen.Fietsrekken zijn vervuild met wrakken, her en der staan fietswrakken en wrakkige fietsen tegen de gevels. Nu weet ik best dat de gemeente een strenge norm hanteert voor de definitie "wrak". Wel, er zijn in de Vrolikstraat 17 echte wrakken, en 26 wrakkige fietsen.Een treurig gezicht, een storende faktor ook voor al die mensen die zich zonder auto verplaatsen en die een veilige stal zoeken voor hun stalen ros.Dames en heren politici: mailt u mij. Ik loop graag even met u de Vrolikstraat op en neer. Er is werk aan de winkel voor de mannen van de reiniging van Stadsdeel Oost!Stefan Kleintjes
twee reacties op "Fietswrakken en wrakkige fietsen in de Vrolikstraat."

Meneer B
-1-  Meneer B:
Hallo,
ik woon zelf ook op de Vrolikstraat en wat mij betreft mogen er ook nog wel wat extra fietsenrekken komen. Fieten moeten gewoon vaststaan. Afgelopen week werd ik s nachts wakker van gerammel buiten. Ik zag dat meerdere fietsen die niet vast stonden gewoon in een aanhanger werden geladen die weg reed.
Wil mijn nieuwe fiets niet op de zelfde manier zien verdwijnen haha.
Mvg,
bewoner van de Vrolikstraat
henk
-2-  henk:
Ik zit recht achter de vrolikstraat, loop er vaak doorheen, maar stiekum was me eigenlijk niets opgevallen. Zal er volgende keer eens op letten, beloofd! ;)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.