Home > > Zonnige zaterdag

Zonnige zaterdag

Van het boek 'Domweg gelukkig in de Dapperstraat' ken ik alleen de titel. Ik heb het nog nooit gelezen. Als ik het goed heb, staan er Nederlandse liedjes en geichten in. Hoewel ik de inhoud van het boek niet ken en ook niet in de Dapperstraat woon, slaat de titel toch een beetje op mij. Ik woon namelijk wel vlak bij de Dapperstraat. Een van mijn favoriete bezigheden is om op een zonnige zaterdagmiddag in de buurt rond te struinen, op zoek naar ingredienten voor het avondeten.Ik word intens gelukkig van een drukke Javastraat. Zoveel mensen, zoveel kleuren, zoveel talen. Gelukkig van het 'vader-jacob-zingende' Turkse meisje van 7. Gelukkig van de saxofonist onder het viaduct. Gelukkig van de oude mannen op de bank. Gelukkig van de aardige groenteman. Gelukkig van de dichtregels op de gevels. Gelukkig van zoveel aanbod. Kortom op een zonnige zaterdagmiddig zit ik niet op strand, maar loop ik in mijn buurt rond.
Verderop ligt een groot park, wat maar weinigen kennen; het Flevopark. Ook hiervan stroomt mijn hart over. Het is groots, weids, stil en groen. En 's zomers wordt er door hele familie's geBBQd. Ik kan in dit park prima mijn trainingsrondjes lopen en als ik wil voetballen met vrienden zijn er velden genoeg.Zijn er dan geen problemen in Zeeburg, want daar woon ik. Jawel, als je de Volkskrant mag geloven, woon ik in de jungle van amsterdam. Er is veel overlast van (allochtone) jongeren en hoewel ik daar nog nooit last van heb gehad (ook niet 's nachts) moet ik dat maar geloven. Er is veel zwerfvuil, waar de mensen zich aan ergeren en hoewel ik niet vind dat de gemeente daarvoor extra geld moet uittrekken, zie ik het vuil ook zwerven. Daarnaast staan er hele blokken architektonische gedrochten in de oude wijken van Zeebrug. Maar door dit alles laat ik mijn zonnige zaterdagmiddag niet verpesten.Ik kijk naar de verworvenheden en de mooie dingen en probeer mee te denken aan oplossingen voor problemen als ik op een zonnige zaterdagmiddag door de Javastraat loop.

Een reactie op "Zonnige zaterdag"

Marleen
-1-  Marleen:
Domweg gelukkig in de Dapperstraat van Marsman telt maar veertien regels, dus dat gat in je literaire kennis is snel te dichten. Zie http://www.xs4all.nl/~driek/dapperstraat.. waar zelfs een Engelse vertaling is bijgeleverd.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.