Home > > Bomenkap langs Erasmusgracht

Bomenkap langs Erasmusgracht

De al lang geplande bomenkap van de Canadese populieren langs de Erasmusgracht in Bos en Lommer is eindelijk begonnen. De eerste twee bomen gingen een dag na de start met een harde plof tegen de vlakte. Ze worden gekapt omdat ze schade toebrengen aan de kademuur en omdat grote takken spontaan afbreken door ouderdom. In totaal worden er 8 bomen gekapt. In het Erasmuspark volgen er later meer.

Muziek: Dangerous van Kevin MacLeod is gelicentieerd onder een Creative Common Attribution-licentie https://creativecommons.org/licenses/... Bron: https://incompetech.com/music/royalty... Artist: https://incompetech.com/


Een reactie op "Bomenkap langs Erasmusgracht"

JohnN
-1-  JohnN:
De Canadese populieren werden in de tweede helft van de 20e eeuw massaal geplant, overal in nieuwbouw wijken van bestaande steden (Amsterdam W) en in nieuwbouw steden (Almere). Omdat ze goedkoop zijn: eenvoudig te meerderen door stekken. En snel groeien: dus snel een groen uiterlijk aan een kale stenen omgeving geven. Maar we wisten vanaf de dag van het boomplanten, dat ze na 35 tot 50 jaar al hun einde naderen, wegens windgevoeligheid en in de gebouwde omgeving gevaarzetting opleveren. Dan komt zo'n kostbaar kap-proces op het bordje van onze bestuurders. In een tijd, waarin wereldwijd wordt getreurd over mondiale teruggang van het groen overal, is zo'n kap operatie met zwaar materieel een droevige aanblik in het besef van het feit dat zo'n oever weer begint bij 0.
Een verstandige overheid plant vooral duurzame bomen, die minder snel groeien en daarom heel lang meegaan. Canadese populieren hadden na de eerste 20 jaar al vervangen moeten worden. Minder geweld, minder kosten, minder stil verdriet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.