Home > > Ronald van Raak over het Binnenhof en Amsterdam

Ronald van Raak over het Binnenhof en Amsterdam

Ronald van Raak

Het Binnenhof blijft verbazen. Ik ben er vaak geweest  en had altijd het idee de ruimte van een volledig van de buitenwereld vervreemde sekte te betreden, een dichtgetimmerd universum met geheel eigen regels en gebruiken, waar buitenstaanders niet echt welkom zijn.

Het Binnenhof blijft verbazen is ook de titel van het nieuwste boek van Ronald van Raak, kamerlid voor de SP.

Hij vertelt erin over de trein van Amsterdam Oost, waar hij woont, naar Den Haag, over het Uitvaartmuseum op de Oosterbegraafplaats, het Aardappeloproer op de eilanden in Amsterdam, maar ook over het referendum, de komende verkiezingen en vele andere onderwerpen.

Een buitengewoon interessant interview met een Amsterdammer in Den Haag.


vijf reacties op "Ronald van Raak over het Binnenhof en Amsterdam"

JohnN
-1-  JohnN:
Tja, een interview van een kwartier van de ene SP-er met de andere SP-er. Erg scherp kan dat niet zijn, maar goed: ik heb het tweemaal beluisterd om zeker te weten: als ik commentaar geef moet het geen onzin zijn. Nou, het gaat natuurlijk vooral over SP standpunten, over Den Haag, over kaasstolp en carrières in de politiek, over dezelfde koppen die steeds andere petten opzetten, over journalisten die maatjes zijn met kamerleden, allemaal bekend natuurlijk. Ook over Johan van Oldenbarneveld die moet worden opgegraven... Bijna halverwege denk ik ook de tweede keer weer: gaat dit nou over Amsterdam of over de belevingswereld van Ronald van Raak? Nou, daar komt even het Tasjesmuseum een minuutje aan de orde. Tasjes waren vroeger een mannending, nu zijn ze een vrouwending. Oké, maar dan vlug naar de vergelijking VOC met Unielever en Shell, de macht van de multinationals. Bekend terrein, bekende standpunten, voor wie politiek geïnteresseerd is. Toch weer een half uur van mijn tijd besteed aan de promotie van een boek dat ik niet meer hoef te lezen.
Arnoud
-2-  Arnoud:
@John: Ik vond het een aardig interview. Uiteraard vanuit de SP-invalshoek, maar dat krijg je als je een politicus interviewt. Dat gebeurt ook bij een VVD-er. Dat je er een half uur aan besteedt, is natuurlijk je eigen keus. Nu bezondig je je aan dezelfde zwartgalligheid als de heer Zwetsloot hier altijd verweten wordt.
;-)
Milena Tsareva
-3-  Milena Tsareva:
Van een evenaring van de zwartgalligheid van de heer Zwetsloot kan onmogelijk sprake zijn. Die staat onbetwist op eenzame hoogte. Maar ik maak me zorgen: is de heer Zwetsloot op AC nu in januari soms een inhaalslag aan het maken, nadat hij zijn jaarlijkse decembergaloprisping een keertje heeft overgeslagen? Nog even en de frequentie van zijn bijdragen gaat die van de heer Ploos van Amstel te boven...
Arnoud
-4-  Arnoud:
Natuurlijk heeft iedereen z'n eigen voorkeuren, maar kijk nu toch uit dat dit commentaar op Zwetsloot niet ontaardt in een splinter versus balk in eigen oog situatie. Want alle bijdragen van Rob Zwetsloot worden steevast en stereotiep voorzien van mopperend commentaar. Dat is lang niet altijd terecht.
Hij krijgt het toch maar mooi voor elkaar om interessante figuren van diverse pluimage voor de camera te krijgen. Ja, je moet natuurlijk per item bekijken of je het interessant vindt. Maar ik wil er wel op wijzen dat dit soort producties doorgaans alleen is voorbehouden aan commerciële mediabedrijven die daar het geld en de mensen voor hebben. Dus AC mag zich gelukkig prijzen dat het kan profiteren van de expertise en onbaatzuchtigheid van de heer Zwetsloot.
Milena Tsareva
-5-  Milena Tsareva:
"Kijk nu toch uit..." ?
Houd nu toch op!

@Arnoud: Dat alle bijdragen van Rob Zwetsloot steevast en stereotiep voorzien worden van mopperend commentaar, is een gevolg, een symptoom. De bijdragen van de heer Zwetsloot zelf zijn de oorzaak. En dat de kritiek op de bijdragen van heer Zwetsloot lang niet altijd terecht is, is ook maar een mening... de jouwe.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.