Home > > De Wallen en de Efteling zijn hetzelfde

De Wallen en de Efteling zijn hetzelfde

Het moet een van de best bezochte musea van Amsterdam zijn: het Prostitutiemuseum op de Wallen.
Er stond een lange rij  cultuurgeïnteresseerden voor de deur toen ik er langs fietste naar mijn afspraak met fotograaf René Frese, die een boek met foto's van dit gebied maakte: Postcode 1012 a-z, .
Op zijn 16e streek hij er al neer en na jarenlange omzwervingen over wereldbol keerde hij er een aantal jaren geleden terug.

Hier een gesprek dat ik  met hem voerde. Over de toestand van de Wallen  nu.

trefwoorden.

twee reacties op "De Wallen en de Efteling zijn hetzelfde"

Milena Tsareva
-1-  Milena Tsareva:
Gelukkig is de gevreesde decemberklaagzang ons deze keer bespaard gebleven.
Waarvoor dank.
JohnN
-2-  JohnN:
Interessant gesprek! Alleen jammer van het (kelder)geluid. Niet de ideale plek voor een videootje. Frese kijkt met de blik van een bereisd man, maar één die ook weet hoe het hier vroeger was. Daar herken ik mezelf in. Project 1012 is met het vertrek van Lodewijk Asscher begraven. Alle grote steden kampen met hetzelfde probleem: de ver-festivallisering van de gehypte plekken. Er is een oplossing: alle kosten die een vliegreis werkelijk meebrengen dit jaar eens gewoon in rekening brengen. Dan worden vliegtickets weer iets waarvoor gespaard moet worden. Schiphol hoeft geen regels en afspraken te overtreden. De luchtvaart halveert en het CO2 emissie en luchtvervuiling probleem wordt ineens te behappen, zonder drastische maatregelen die als onhaalbaar worden ingeschat.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.