Home > > De Zijkant van de Macht

De Zijkant van de Macht

Julia Wouters - Foto: Rob Zwetsloot

Julia Wouters over  haar boek 'De zijkant van de macht'. Jarenlang was ze de persoonlijk begeleider van Lodewijk Asscher als wethouder in Amsterdam en als minister in het verre Den Haag, zijn schaduw als het ware. Ze waren altijd samen.  Naar aanleiding van wat ze hoorde en zag in die tropenjaren schreef ze een boek. Zou er veel roddel en achterklap in staan? Politieke afrekeningen?  Schandalen? Of is het een boek met een boodschap en gebaseerd op onderzoek? In een openhartig gesprek vertelt ze erover.


Een reactie op "De Zijkant van de Macht"

JohnN
-1-  JohnN:
Julia Wouters - buiten de Ster - reclame voor haar boek over De Achtergestelde Vrouw in de Politiek. Alweer een, daarover kan maar niet genoeg geschreven worden. ''Een openhartig interview'' roept Rob Zwetsloot, ik ervaar het helaas als voorspelbaar en nogal saai. De openhartigheid moet misschien gezocht worden in haar onderonsje met haar dochtertje, dat zichzelf de beste vond bij het hockeyen, verder hoor ik alleen maar hoe ze door open deuren heen stapt.
Mevr. Wouters, het feit dat er in de politiek minder vrouwen doorstomen naar ministerschap cq premierschap komt in de eerste plaats doordat je onder vrouwen een hoger percentage empathische karakters aantreft. Die passen zich wel om niet te diep in de slangenkuil van de politiek te raken. Het gaat er niet om, om meer vrouwen op hoge posities te krijgen door te wijzen op quota. Nee, de cultuur in de politiek moet je daarvoor veranderen, en dat is een klus hoor, niet op te lossen met het zoveelste boek dat mannen oproept niet alleen naar kopieën van zichzelf te zoeken als er iemand moet worden benoemd. Want als de cultuur niet verandert en ze moeten toch meer naar vrouwen kijken, vanwege quota krijg je alleen maar kopieën van Nelie Kroes of Margareth Thatcher. en dat zijn niet de gewenste rolmodellen voor de vrouwen die gedreven zijn om de cultuur op de apenrots te veranderen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.