Home > > Het Leidseplein is mooi

Het Leidseplein is mooi

Ronald M. Offerman

Het duurde even, maar het Leidseplein is bijna klaar. Ze zijn nog volop bezig op het Kleine Gartman Plantsoen. Maar verder komt er wel weer wat structuur in. Op Facebook zag ik op diverse pagina’s die over Amsterdam gaan al weer zeer lovende woorden over hoe het geworden was. Ook was er een filmpje vanuit een erg vreemde hoek gefilmd en daar kon je ook allerlei dingen over zeggen. 
Het Leidseplein was: Lelijk. Dorps. Kaal. Afschuwelijk. Saai en sfeerloos, alleen gedaan voor het autootje pesten.. Er zouden wat minder pizzeria’s en hamburgertenten moeten zitten. Je kunt er nergens behoorlijk eten. Veel fietsterroristen en we kijken hoe het gaat als er een Ajax huldiging is. En nog veel meer van dat soort opmerkingen.

Natuurlijk eentje die zo nodig moest zeggen: Amsterdam is Amsterdam niet meer en vroeger was alles beter. Tja, als je als gemeente niets doet is het niet goed. Maar doe je wel wat, dan deugd het ook niet.

Ik ben er vanochtend even gaan kijken. Het ziet er best mooi uit. Ik kom al vele jaren erg vaak op het plein of in de buurt en het is er leuk en gezellig. Er zitten verschillende goede cafés. Voor zover ik weet zit er op het plein geen één pizzeria en maar één hamburgertent. Maar je kunt er genoeg lekker eten. De Oesterbar zit er. Americain, de Stadschouwburg, de Balie, De Kring, De La Mar, enz. En dan kun je nog in een heleboel cafés behoorlijk eten. Niets mis mee. Goed het is even wennen die lichte stenen en een andere indeling voor de fietspaden. Met de bomen en bankjes zijn ze volgens mij nog bezig.

Een hoop mensen vergeten dat Amsterdam ook zo'n mooie stad is door al de mensen die er gebruik van maken. Dat het vaak niet eens zoveel uit maakt hoe het er uit ziet. De mensen maken de sfeer en als straks op het plein de lichtjes weer branden, en er lopen weer duizenden mensen overheen, dan zal het vast allemaal goed komen.
Over een tijdje zal ik heus wel wat te zeiken hebben over het een of ander. Maar voor nu ben ik tevreden.
Bedankt gemeente. 

Alleen dat ene ding…..  Moest dat nou zo nodig midden op het plein blijven staan….?

trefwoorden.

Een reactie op "Het Leidseplein is mooi"

Robert
-1-  Robert:
Het gaat hier over het Kleine-Gartmanplantsoen en dus niet het: Kleine Gartman Plantsoen. Want, hoewel geen groot plantsoen, het is vernoemd naar Maria Kleine-Gartman (actrice en docent aan de Amsterdamse Toneelschool).

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.