Home > > Bevlogen bakken

Bevlogen bakken

Aan de Amstelveenseweg 75 in Amsterdam bevindt zich de patisserie Linnick. De naam is ontleend aan een samenvoeging van de eerste drie letters van de voornaam van Linda van der Lee en de gehele voornaam van Nick van Doorn.

Linnick

Klik voor hele afbeelding

Na hun opleidingen kwamen ze elkaar vakmatig tegen in de patisserie van Cees Holtkamp in de Vijzelgracht. Eén van de oudste banketbakkers in Amsterdam. Nick: "Op school stond ik meer op de gang dan ergens anders, maar bij Holtkamp bleek gelukkig dat ik snel kon leren en goed kon aanpakken. Ik voelde me gesteund door Cees Holtkamp en samen met Linda ontwikkelden wij onze droom, het hebben van een eigen zaak."
Linda: "Zo ver was het nog niet meteen, maar we hadden geld gespaard en onze kennissen en familie gaven ons veel support bij de verbouwing, anders had het financieel misschien nog niet gekund."

Toen er een antiekwinkel vrijkwam op de Amstelveenseweg besloten ze hun slag te slaan. Ze kochten machines op veilingen die door een grootvader werden gereviseerd,  de vloer werd gelegd, wandenin het pand geplaatst tussen het winkelgedeelte en de bakkerij, koeling ingericht en ze konden starten. De winkel is bovendien smaakvol ingericht.

In het begin sliepen ze soms maar vier uur per nacht, want alles moest van de grond af aan worden opgebouwd. 
Het assortiment is divers. Er zijn macarons met speciale smaken, champagne o.a. heerlijke koekjes, bonbons en gebak, dat nu al in de wijde omtrek vermaard is. Ook doen ze in macaron ijs.
"Om inspiratie op te doen gingen we vaak naar Parijs," zegt Nick, "dan kochten we soms wel voor 300 euro patisserie om te proeven en ons te laten inspireren!" Het assortiment van gebak wisselt regelmatig.

De grondstoffen die gebruikt worden in de zaak zijn van hoge kwaliteit. Het tweetal betaalt liever wat extra's voor goed materiaal, dan goedkope rommel in het gebodene te stoppen. En dat is te proeven. De leerlingen van de opleiding kunnen goed terecht bij Linnick. Voor hun omgang met leerlingen kregen Linda en Nick de tweede prijs in Leerbedrijf van het jaar 2017, een prijs waarin het opleidingsniveau werd gemeten.

In een artikel in Het Parool werd aandacht besteed aan Linnick. De mooie chocolade-eieren (zelf ontworpen!) voor Pasen waren afgebeeld op de voorpagina. Ook het prestigieuze blad Patisserie & Dessert was laatst jubelend over deze enthousiaste harde werkers.

Een paar tafeltjes in de winkel zijn gereserveerd om onder het genot van een kopje koffie het heerlijks te proeven. In de buurt zijn niet veel patisserieën meer. Bij het Hoofddorpplein is nog een banketbakkerij. Verder zijn er een aantal broodbakkers, maar vooralsnog willen Linda en Nick zich daar niet ook nog eens op storten. Ze verkopen wel croissants en overheerlijke saucijzenbroodjes.
"De buurt is een leuke mengeling van oud en jong, arm en rijk en daar stemmen we ons assortiment een beetje op af, maar hoofdzakelijk maken we wat we mooi en leuk vinden." voegt Linda mij toe.
Zelf vinden ze The Sunshine Reggae, een mooi gebakje, het lekkerst.

Als ik weg ga legt Nick aan een klant het verschil uit tussen drie chocoladetaarten.
"U denkt zeker dat U het makkelijker voor me maakt," zegt de klant, die nu het liefst alle drie de taarten zou willen meenemen. En zo vergaat het velen die Linnick bezoeken, een patisserie met veel overheerlijks. En met twee bevlogen mensen.

Linnick
Amstelveenseweg 75
1075 VV A'dam
tel:020 2335824
www.linnick.nl

 

Over de rubriek Zakendoen:

In de rubriek Zakendoen worden bedrijven besproken die opvallen. Nieuwe bedrijven, originele of sympathieke bedrijven, maar ook bedrijven waarvan we ons afvragen waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Tips? Stuur ze naar amsterdamcs [at] googlegroups.com.


Reageer op "Bevlogen bakken"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.