Home > > Amsterdam Light Festival: Whisp - Pitaya

Amsterdam Light Festival: Whisp - Pitaya

Amsterdam Light Festival: Whisp - Pitaya

Op donderdag 1 december opende de vijfde editie van Amsterdam Light Festival. Het festival bestaat uit twee onderdelen: de vaarroute Water Colors met 20 indrukwekkende lichtkunstwerken in de historische binnenstad en de wandelroute Illuminade met 18 innovatieve kunstwerken in de Weesper- en Plantagebuurt. Het thema van Water Colors is 'A view on Amsterdam', alle kunstwerken bieden bezoekers een nieuwe kijk op de stad. De Illuminade staat in het teken van 'Biomimicry, think like nature’. Biomimicry verbindt kunst en wetenschap door te leren van de natuur.

Rogier van der Heide, artistiek leider Amsterdam Light Festival: "Langs de wandelroute zijn alle kunstwerken van Amsterdam Light Festival gebaseerd op biomimicry. Onze kunstenaars werken met vormen, structuren en netwerken uit de natuur om met hun kunst oplossingen aan te reiken voor de uitdagingen van vandaag: in de bouw, duurzaamheid, de energievoorziening en de technologiesector. Zo inspireren we onze bezoekers en wijzen op de genialiteit van de natuur overal om ons heen."


Reageer op "Amsterdam Light Festival: Whisp - Pitaya"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.