Home > > De Horrorclown

De Horrorclown

Pipo de Clown

Opeens was daar de horrorclown.
In het nieuws doken diverse berichten op van clowns die op afgelegen plekken kinderen en weerloze vrouwen de schrik van hun leven bezorgden.
In een winkel op de Middenweg in onze mooie stad Amsterdam worden maskers voor horrorclowns te koop aangeboden door een middenstander die een gat in de markt ziet.
De horrorclown is de volgende stap in de neergaande spiraal waarin clowns in de media zich bevinden. Die ontwikkeling begon met het afscheid van de legendarische Pipo de clown.

Pipo de clown, die samen met zijn vrouw Mammaloe in een huifkar door het land trok en onnozele avonturen beleefde.
Pipo de clown, die met zijn onnozelheid en vrolijkheid symbool stond voor de jaren zestig. Met liefde, onschuld en vrijheid.
Pipo de clown stond voor hoop en vooruitgangsoptimisme.
Pipo de clown beloofde ons een betere wereld. Met solidariteit en gemeenschapszin.
Na Pipo de clown begon de verloedering van het clownswezen.
Clowns gingen een andere mentaliteit belichamen. Clowns verloren hun onschuld.
Meest sprekende voorbeeld hiervan zijn Peppi en Kokki, twee beruchte misdaadclowns. die symbool staan voor het niets en niemand ontziende roverskapitalisme dat als een allesverwoestende orkaan over de planeet raast met talloze weerloze en onschuldige slachtoffers als gevolg.
Het adagium van Peppi en Kokki is simpel en nietsontziend.
Peppi en Kokki zijn keihard.
Peppie en Kokki, centjes verdienen.
Koste wat kost.
En hiermee zijn Peppi en Kokki de ultieme exponenten van de meedogenloze graaimentaliteit van banken en financieele instellingen, die uiteindelijk tot een wereldwijde bankencrisis leidde.
En dan hebben we heden ten dage de opkomst van de horrorclown.
De horrorclown, het ultieme symbool de huidige decennium.
De horrorclown weerspiegelt de tijdgeest.
De horrorclown vertegenwoordigt de hedendaagse terrorist, die overal opeens kan opduiken om uit het niets dood en verderf te zaaien.
De horrorclown is symbool van de angst die in het huidige tijdsgewicht overal om zich heen grijpt en ons volk in een verlammende greep heeft.
Angst voor terrorisme, aanslagen, geweld, armoede en verdere ineenstorting van de westerse laat kapitalistische samenlevingen die tenslotte ten onder zullen gaan aan hun eigen tegenstellingen.
De horrorclown toont onze verloren onschuld en de vrees voor de totale ondergang.
Het is veelzeggend dat er al horrorclownmaskers zijn van presidentskandidaat Donald Trump voor dat stomme uit de Verenigde Staten overgewaaide Halloweengebeuren.
Donald Trump, de ultieme horrorclown.
Het is allemaal diep triest.
Hadden we Pipo de clown nog maar.

trefwoorden.

Een reactie op "De Horrorclown"

w.kranendonk
-1-  w.kranendonk:
Hadden we Oleg Popov nog maar!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.