Home > > Museumplein

Museumplein

Museumplein

Museumplein gezien vanuit het Stedelijk Museum.


twee reacties op "Museumplein"

JohnN
-1-  JohnN:
Wat een gigagroot groen plein is het toch. Het lijkt wat onwerkelijk tussen de schouder-aan-schouder bebouwing rondom. Maar dat doet wel beseffen dat het Rijksmuseum toen het gebouwd werd aan de zuidrand gesitueerd was en je onder de poort door zo de open polders inkeek (niet dat ik dat nog weet, ver voor mijn tijd). Er zullen maar weinigen zijn van de toeristen die hier weet van hebben. Een bezoek aan het Stadsarchief in de Vijzelstraat zou wel leerzaam zijn voor vreemdelingen die geïnteresseerd zijn, ik zie daar maar weinig buitenlanders. Misschien wat meer publiciteit? Voor het Anne Frankhuis en Van Goghmuseum kan het wel wat minder.
Arnoud
-2-  Arnoud:
@John: Ik ben eigenlijk wel blij dat het Stadsarchief niet overlopen wordt door toeristen. Laat het maar lekker een Amsterdams dingetje blijven, des te meer ruimte hebben wij voor interessante exposities en ontdekkingen. :-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.