Home > > Amsterdam rond 1900

Amsterdam rond 1900

Fotoboek Amsterdam 1895-1937

Je bent geboren en getogen in Amsterdam. Maar om een of andere reden, de liefde, het toeval, de carriere, het noodlot, eindig je in Waalwijk, of in Meppel.
Mooi Waalwijk, romantisch Waalwijk. Mooi Meppel, romantisch Meppel.
Het leven glijdt voorbij.
Dan kom je door een erfenis of door een gift in het bezit van foto's van Amsterdam rond 1900.
Amsterdam, de stad die je bemint, de stad die voor altijd in je hart zit.

Sommige foto's tonen een stad die nauwelijks veranderd is, zoals de Plantage Middenlaan. Andere foto's tonen een verdwenen tijdsbeeld. Mooie foto's, die een prachtig beeld geven van de vervlogen tijd. Foto's die je inspireren, ontroeren. Zo mooi, zo inspirerend, zo ontroerend dat je ze met de hele wereld wil delen.

En dan krijg je de geest daar in dat romantische oord, ver van de hoofdstad. Je trekt de stoute schoenen aan. Slaat je spaarvarken stuk en maakt van die foto's een prachtig boek. Een sjieke uitgave. Het perfecte koffietafelboek. Een mooi boek, een romantisch boek, een ontroerend boek.
En dan moet je de boer op. De handel in. De koopmansgeest uit de fles laten komen. Verkopen. Aandacht genereren. Onder andere via een kort filmpje over dit boek:


Een reactie op "Amsterdam rond 1900"

Bart van der Kolk
-1-  Bart van der Kolk:
Of Lelystad... Je bent geboren in Amsterdam, verhuist op je 3e naar een kasteel in het Gooi (Gooilust in s'Graveland, nu Weidemeren, je brengt je jeugd door in Hilversum, als student kom je weer terug in Amsterdam, vooral Oud-zuid, waar je zo'n 30 jaar woont, en dan verhuis je naar Lelystad of 'all places', en nu is er op mijn 61e toch weer heimwee naar de hoofdstad, niet naar de Spinhuissteeg of de Groenburgwal of zelfs niet naar de Govert Flinckstraat waar ik 20 jaar woonde, maar gewoon naar de stad... Ik ga regelmatig met de trein naar Amsterdam, pak lijn 3 en zit dan gewoon een beetje te dromen... Of ga op het Cornelis Troostplein zitten (whats in a name), gewoon om in de stad te zijn. En s'avonds ga ik met plezier weer terug naar Lelystad...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.