Home > > Arie Schippers Stadstekenaar Amsterdam 2016

Arie Schippers Stadstekenaar Amsterdam 2016

Tijdens de openingsavond van de tentoonstelling Stadstekenaars van Amsterdam op 26 mei 2016 wordt Arie Schippers benoemd tot Stadstekenaar van Amsterdam. Hij is de derde Stadstekenaar op rij, na Hamid el Kanbouhi (2014) en Dieuwke Spaans (2015).

Arie Schippers (Rotterdam, 1952) is een alleskunner, hij beeldhouwt, schildert en tekent als geen ander. De tekeningen van Schippers zijn verwant aan die van Breitner en Israels. Hij tekent even snel en trefzeker en heeft maar een enkel ogenblik nodig om iemand te typeren, met maar een paar potloodlijntjes. Zo tekent hij winkelende mensen die met de roltrap naar beneden komen, een automobilist die staat te tanken, of een toerist die wanhopig probeert een kaartje te halen uit de automaten van de NS. Er staan ook vaak dieren, vooral vogels en honden, op zijn schetsen. Arie Schippers verwondert zich met overgave over wat hij om zich heen ziet. Hij ziet allerlei details die maar weinigen opvallen, zoals een dikke nek onder een te krappe bontkraag, hoe haar onder een hoofddoek zit, hoe mensen hun mobieltjes vasthouden. Wat hij ziet en hoe hij dat verbeeldt is bijzonder herkenbaar. Arie Schippers trekt met schetsboek en potlood de stad in, om te tekenen wat de Amsterdammers op straat, in het openbaar vervoer of in cafés doen. Schippers is al aan het tekenen gegaan, zodat ook zijn werk op de tentoonstelling te zien zal zijn.


Reageer op "Arie Schippers Stadstekenaar Amsterdam 2016"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.