Home > > KNVB: Mogelijk Feyenoord-aanhang bij JC-schaal in ArenA

KNVB: Mogelijk Feyenoord-aanhang bij JC-schaal in ArenA

Amsterdam ArenA - Foto: Wikimedia cc

Het is groot feest in Rotterdam na de bekerwinst van Feyenoord tegen FC Utrecht. In de Rotterdamse Kuip werd het 2-1 voor Feyenoord, waardoor de club na acht jaar weer eens een prijs wint. Door het winnen van de KNVB-beker speelt Feyenoord begin volgend seizoen om de Johan Cruijff-schaal tegen de kampioen van de Eredivisie. Mocht dit Ajax worden, dan denkt de KNVB er serieus over na om Feyenoord-supporters toe te laten in de ArenA.

‘Streven naar Feyenoord-supporters’
Er wordt traditioneel aan het begin van elk seizoen gestreden om de Johan Cruijff-schaal. Tijdens deze wedstrijd neemt de winnaar van de KNVB-beker het op tegen de kampioen van het voorgaande seizoen. Feyenoord is al zeker van een plek, de kampioen van de Eredivisie laat nog minimaal een week op zich wachten.

Mocht koploper Ajax kampioen worden, dan ‘streeft de KNVB ernaar om supporters van Feyenoord toe te laten in de ArenA’, waar deze wedstrijd gespeeld wordt. Dit laat een woordvoerder van de KNVB weten aan het AD.

Ongeregeldheden bij Klassiekers
Al jaren wordt er zonder uit-publiek gespeeld bij de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. Na talrijke incidenten rondom de Klassieker werd er een paar jaar geleden besloten om alleen nog thuissupporters toe te laten bij deze wedstrijden, tot ongenoegen van beiden aanhangen van de Rotterdammers en Amsterdammers. Nu lijkt er licht aan het einde van de tunnel.

Als winnaar van de KNVB-beker speelt Feyenoord tijdens de JC-schaal op papier thuis. De wedstrijd wordt echter hoe dan ook afgewerkt in de ArenA, het stadion is door de KNVB al aangewezen als toneel voor de ontmoeting.

Ook gepubliceerd op Voetbaluitslagen.com


Reageer op "KNVB: Mogelijk Feyenoord-aanhang bij JC-schaal in ArenA"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.