Home > > Verdwenen post

Verdwenen post

Ronald Offerman

Een van de dingen waar ik altijd rotsvast in geloofd heb is, dat als je een brief in een brievenbus gooide dat die brief dan enkele dagen later bezorgd werd. Ik verwacht een brief te krijgen van iemand uit Amsterdam Zuid. Ik woon zelf in de Baarsjes. Ik zou die brief ook zelf even kunnen ophalen. Maar zo werkt dat bedrijf niet die stuurt het met de post. Zij hebben het op de bus gegooid. Daar begint voor mij het probleem want ik heb de brief nooit ontvangen. Na een week of drie heb ik het bedrijf eens opgebeld en die zeiden verontwaardigd, nee, hoor dat kan niet, dat hebben we al lang naar u toe gestuurd. Maar geen probleem ze zouden het nog eens sturen.

Ik wacht en terwijl ik wacht, dacht ik plotseling, wat ik de laatste tijd ook helemaal niet meer ontvang is het weekblad Ons Amsterdam. Ik bellen en die hadden dat al lang opgestuurd, maar ze zouden het nog een keer sturen. Toen ik mijn buurvrouw laatst tegen kwam zei zij ook dat zij af en toe de post kwijt was en de buurvouw uit het benedenhuis ook. Ik ben op de site gaan kijken van PostNL en daar kon je een bericht sturen als je een probleem had. Ik heb een bericht gestuurd dat ik het vermoeden had dat er post verdween. Ik kreeg snel antwoord met een paar wedervragen, weet u zeker dat u post moet ontvangen? Ja, dat wist ik. Wanneer was die post verzonden? Dat wist ik niet. Was die post wel met PostNL verzonden? Dat wist ik natuurlijk ook niet. Mist u nog meer post? Dat wist ik dan ook weer niet. 

PostNL ging het nakijken. De dag erna kreeg ik een bericht dat zij het hadden nagekeken en dat zij niets konden vinden. Ze zouden ook nog even informeren bij het districtskantoor. Maar ik heb niets meer gehoord. Maar ondertussen heb ik de brief uit Amsterdam Zuid nog steeds niet ontvangen. Ik weer bellen. Ze zouden hem nog een keer sturen. Ik vroeg of zij de post met PostNL stuurde dat wist de meneer die ik aan de lijn had niet zeker. Het kon ook met Sand zijn. Ik contact gezocht met Sand die gaf snel antwoord, ze wisten precies wat en wanneer er naar mijn adres gestuurd was. Een kort zakelijk maar duidelijk briefje. Dus dan moest de fout toch bij PostNL zitten. Hoewel ik begrepen had dat Ons Amsterdam wel met Sand gestuurd werd maar dat had ik ook nog steeds niet. 

Dus nu ga ik PostNL maar weer een berichtje sturen. Want het derde briefje uit Zuid heb ik ook nog steeds niet en we zijn inmiddels alweer een week verder. 

Het is helemaal niet zo een belangrijk briefje en ik kan best gelukkig en fluitend door leven en ook zonder Ons Amsterdam zal mijn leven niet gelijk eindigen. Maar het irriteert me wel mateloos. Want waar is mijn post gebleven en wat ben ik nog meer kwijt.


vijf reacties op "Verdwenen post"

Milena Tsareva
-1-  Milena Tsareva:
Marktwerking... daar wordt alles beter van, zeggen ze.
Ronald M.Offerman
Milena, Ja dat zeggen ze. Maar ondertussen heb ik dat een poststuk nog steeds niet ontvangen. Maar om nu weer te gaan bellen of mailen. Ze sturen je echt een beetje van het kastje naar de muur. En gisteren bedacht ik me weer dat ik een tijdschrift dat ik hoor te krijgen ook al een tijd niet gehad heb.
Arnoud
-3-  Arnoud:
Ik zou in een hinderlaag gaan liggen voor die postbezorger, want dáár zit volgens mij het probleem.
JohnN
-4-  JohnN:
Zoiets dacht ik ook, maar die hinderlaag is niet zo slim, de post wordt op de gekste tijden bezorgd (of niet bezorgd). Zo'n klein cameraatje bij de brievenbus misschien?
Bram
-5-  Bram:
Om de post weer in de bus te krijgen moeten we terug in de tijd, toen deed de postbode waar hij goed in was, post bezorgen. https://www.youtube.com/watch?v=PzFxFNWz..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.