Home > > De dichter

De dichter

Ronald Offerman - Foto: Rob Zwetsloot

Hij werkte in de horeca. Was barkeeper. In een etablissement waar dichtersmiddagen werden gehouden. Werd gebeten door de microbe van de poëzie. Ging zelf te dichten. Begon die gedichten voor te dragen. Stopte met zijn baan. Werd fulltime poëet.  Een meer Amsterdamse dichter heb ik nog nooit gehoord. Recht voor zijn raap. Uit het hart.

Met liefde voor de taal. Met liefde voor het leven. Met liefde voor de stad.
Poëzie omdat het moet. Omdat hij het niet laten kan. Uit noodzaak. Als levensader.  
Langzaam rijst zijn ster. Als helder licht in een donkere tijd.

Zijn fanclub wordt groter en groter. Zijn poëzie beter en beter. Ronald Offerman. Hier een filmpje van een recent optreden bij Radio Amsterdam fm, de stem van de hoofdstad. Opgenomen in de bibliotheek op de Oosterdoksdijk. Maar eigenlijk is Ronald de stem van Amsterdam. Of in ieder geval van de Amsterdammer.

trefwoorden.

Reageer op "De dichter"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.