Home > > Klasseverschil

Klasseverschil

Trein - Foto: Arnoud Hugo

Ik zit in de eerste klas in trein van Amsterdam naar Leiden. Ik wilde nog wat werken maar zit, laptop onaangeroerd op schoot, een beetje naar buiten kijken. Vlak voor Leiden sta ik op en terwijl ik mijn jas aantrek kijk ik rond.

Iedereen is iets aan het doen. Ik tel drie laptops, een e-reader, een tablets. Eén persoon leest een boek en twee de krant. Achteraan zit een mevrouw met dichte ogen, te genieten van muziek uit haar luxe hoofdtelefoon. Ze vindt het mooi denk ik want ze neuriet geruisloos mee. Slechts één persoon kijkt op zijn telefoon, maar kennelijk om de tijd te bekijken, want hij steekt hem in zijn binnenzak en staart weer naar buiten.

Ik loop door de tweede klas naar de uitgang en daar zit vrijwel iedereen met oordopjes in op zijn of haar telefoon te staren. Mensen bladeren driftig door Facebook en Whats-app berichtjes. Iedereen is met een telefoon bezig, of nee, toch niet. Bij de deur zit een meisje zonder telefoon en zonder oordopjes te praten tegen haar vriendin die wel haar telefoon in de hand heeft en ook haar oordopjes in houdt. 

Als ik langs haar loop, zegt het meisje net tegen haar vriendin "Echt balen dat juist nu mijn telefoon leeg is"


Reageer op "Klasseverschil"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.