Home > > Inkt op de Amstel: Inez van Eijk

Inkt op de Amstel: Inez van Eijk

Literaire rubriek over schrijvers en Amsterdam

Inez van Eijk - Foto: Karel Wasch

De neerlandica en publiciste Inez van Eijk woont al heel lang in Amsterdam en heeft haar sporen ruimschoots verdiend op het gebied van publicaties. Met Eleonore Breukel stelde ze het boek Wereldwijd zakendoen samen. En  ze schreef samen met Henrik de Groot Protocol, een handleiding voor de ceremoniemeester.

Eigenwijs, een leuk boek over kindergedrag, was een succes en ze verwierf bekendheid door de staalkaart van verleidingstechnieken getiteld: Bij jou of bij mij?

Of dat nog niet genoeg was, werkte ze mee aan een biografie over Dylan Thomas, was ze ghostwriter, trad ze op in televisieprogramma’s en werkte mee aan het samenstellen van een encyclopedie. Ook haar publicaties in bladen zijn talrijk.

Nu komt ze  met haar literaire debuut Lucy op het schoolplein met olijven. Een aantal knap geschreven korte verhalen, aangevuld met twee meer autobiografische fragmenten over haar belevenissen in de jaren ’60. Deze fragmenten zijn anders van toon, maar dienen als opmaat voor een nieuwe bundel. Van Eijk heeft een vaardige pen en de korte verhalen worden bevolkt met mensen die de boot net gemist hebben. Een vrouw op zoek naar liefde op haar vakantie, vergeetachtige echtparen, hernieuwde kennismakingstaferelen van mensen die elkaar 20 jaar niet zagen. Maar het levert verfrissend proza op, met een vleug humor. Een boek om voor de kerst aan te schaffen en cadeau te geven!

Lucy op het schoolplein met olijven

Auteur: Inez van Eijk

Uitgave: Lias
175 bladzijden


Reageer op "Inkt op de Amstel: Inez van Eijk"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.