Home > > Burendag

Burendag

Barbecue burendag West - foto: Terrence Weijnschenk

'Vroeger wilde ik mensen aanzetten tot nadenken maar van dat concept ben ik afgestapt. Nu wil ik mensen alleen nog maar blij maken met mijn kunst.'  Aldus een buurtbewoner die ook kunstenaar is en zijn angst voor mensen opzij zette om twee van zijn kunstwerken aan te bieden voor de ruilmarkt tijdens Burendag 2015, georganiseerd door Bewonerscommissie MVV1, Hugo de Grootbuurt.
Wat er overbleef nadat diverse buren spullen van hun gading hadden 'veroverd' die door andere buren waren ingeleverd ging naar Vluchtelingenwerk: kinderkleding, schoeisel, speelgoed. En een kunstwerk.

Woningcorporatie Ymere zou geld schenken om de bijeenkomst mogelijk te maken, maar was dat voornemen helaas vergeten uit te voeren. Daarom werd er catering ingehuurd en ontvangt Ymere eenvoudigweg de rekening.

In weerwil van de beelden van duizenden blije blanke buurtbewoners die met honderden vrijwilligers hele dorpen van gratis koffie van Douwe Egberts voorzien, ging het er bij ons iets anders toe: de jongste aanwezige was slechts 8 weken oud en de oudste bezoekster diep in de negentig. Al was ik te beleefd om haar naar haar leeftijd te vragen, maar ging ik af op haar verhalen over vroeger. Mensen van wie de familiestamboom zich volledig in Nederland bevindt en mensen die pas sinds een paar maanden een Nederlands identiteitsbewijs bezitten.

En nee, er kwamen geen duizenden mensen af op de barbecue, het bijzondere aardige herfstweer, het gratis drinken en de ruilmarkt. Zelfs geen honderden. Maar enkele tientallen mensen hebben ontdekt hoe prettig het is om je buren te leren kennen. Al met al een bijzonder geslaagde Burendag!

Banner Burendag


Reageer op "Burendag"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.