Home > > Biotoop Dijkspark

Biotoop Dijkspark

Biotoop Dijkspark
trefwoorden.

Een reactie op "Biotoop Dijkspark"

JohnN
-1-  JohnN:
Zonder Peter Eijking tekort te willen doen wil ik de twee nieuwe fotografen(-fes) Johanna Haagsman en Vera Steenhart complimenteren met hun mooie bijdragen aan AC.
In het bijzonder heeft mw. Haagsman mij erg blij gemaakt met de bijzondere plekjes aan het water van de Oostelijke Eilanden. Ik ken de oude ''burgen'' goed uit mijn tijd op het Marine Etablissement en bij de KNSM. Vreemd genoeg ken ik de Dijksgracht eigenlijk pas sinds een jaar of tien. Vroeger was de logische route vanaf het Centraal Station van en naar het Marine Etablissement over de Pr.Hendrikkade naar de Kattenburgerstraat. En als je vanuit de stad naar de haven ging liep je door diezelfde Kattenburgerstraat naar de oude kaden waar je de schepen en kranen al voor je zag.
Na de grote kaalslag van Kattenburg en de enorme veranderingen van het havenfront liep ik er nog maar zelden. Tegenwoordig fiets ik vaker door de stad en herontdekte ik de eilanden. De Dijksgracht door de smalle "wilde" groenstrook langs de spoordijk en de verrassende plekjes met groenbakken en fantasiebouwsels werd sinds de nieuwe voetgangersbruggen naar het Oosterdok een leuke verbinding richting Watergraafsmeer. Hopenlijk laten ze het hier met rust, dacht ik tijdens Sail onlangs. Maar door deze foto's kwam ik er achter dat het "DIJKPARK" op de schop moet. Op 11 september is er de presentatie van "zienswijzen" in Mediamatic. Ik houd mijn hart vast, niet alle verandering is verbetering en ik vrees de evenemententerreur!

"Bewoners en ondernemers van de Dijksgracht hebben samen met de gemeente een plan opgesteld waar zij zich allemaal in kunnen vinden. De Kop Dijksgracht wordt opnieuw ingericht. Het gebied waar Hannekes Boom, de Klimmuur en Mediamatic aan grenzen wordt een stuk groener. Drijvend restaurant Barco – nu nog op de Oosterdokskade – komt ook aan de kade te liggen.... enz."
Verstaat nog een drijvend restaurant zich met "vergroening"? En blijft de Dijksgracht een oase van groen?"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.