Home > > Het kwaad dat ijssalon heet

Het kwaad dat ijssalon heet

IJs - Foto: Arnoud de Jong

Heil en zegen beweert ons krachtdadige bestuur in Amsterdam over ons te brengen. Talloze zegeningen zijn ons deel. Dankzij hen. Zij staan pal bij bedreigingen van vrede, veiligheid, orde en reinheid . Zij behoeden ons voor onheil. En onheil is er zoals U weet in vele vormen.
Want de mens is zondig, slecht en tot het kwade geneigd.

Maar gelukkig zijn er de wakkere wakers van de gemeente Amsterdam. Geen moeite te veel. Met keiharde maatregelen worden misstanden te lijf gegaan. Om verloedering te voorkomen. Om de stad op te stoten in de vaart der volkeren. Geen zee is hen te hoog, geen storm te woest, geen opgave te zwaar.

In deze continue strijd tegen dubieuze elementen is nu een nieuwe vijand opgestaan. En daar moet korte metten mee gemaakt worden. Dit kankergezwel moet worden uitgesneden. De toestand dreigt onhoudbaar te worden.
U begrijpt waar ik het over heb: de onstuitbare opmars van de ijssalons.

Overal schieten ze uit de grond. Ze planten zich voor als bacterieën. Daaraan moet een halt worden toegeroepen. De leefbaarheid wordt bedreigd. De totale chaos dreigt. Ondergang der beschaving ligt in het verschiet. Dit kan niet blijven duren. Een volk dat te veel ijssalons heeft is gedoemd ten onder te gaan. Uit te sterven. Te verdwijnen. Dat is waarschijnlijk de geharnaste mening van ons onvolprezen gemeente bestuur. Verbieden die ijssalons. Sluiten. Opheffen. Weg ermee.

En ik denk: Wat een stelletje smurfen is het toch. Zijn ze nou helemaal mesjogge? Gek geworden. Door de ratten bezeken. Door de beren besnuffeld. Hebben zeker weer eens weekendje op de hei op onze kosten zitten doorzakken?
Ik kan zo twintig ergere problemen noemen waar die smurfen beter hun energie kunnen steken. Bijvoorbeeld die idiote bezuinigingen op de bibliotheek, Artis, Circus Elleboog en nog tientallen andere organisaties.

Die problemen zijn eenvoudig op telossen. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Als je maar wil. Dan is er veel meer mogelijk dan dat de smurfen met hun beperkte waarnemingsvermogen denken.
En hier onder een filmpje uit Frankrijk, waar de politiek wél iets positiefs voor de kiezer doet. Misschien hebben de smurfen hier nog iets aan. En mogen we weer gewoon een ijsje eten.


drie reacties op "Het kwaad dat ijssalon heet"

Suffie
-1-  Suffie:
Beste redactie, kan er ergens een 'lees verder' button zijn weggevallen? Ik kan namelijk nergens doorklikken naar een concrete uitwerking van deze intro.
JohnN
-2-  JohnN:
@Suffie: Ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar inderdaad, het verband tussen het sluiten van een ijssalon en gratis stadspersonenvervoer ontgaat mij ook. Maar het is al erg laat. misschien zie ik niet meer zo scherp.
Milena Tsareva
-3-  Milena Tsareva:
@JohnN
Een verband zou kunnen zijn dat door het sluiten van ijssalons burgers geld, dat anders zou zijn uitgegeven aan ijsjes, in hun zak houden en dus gewoon kunnen blijven betalen voor het OV... en daar verzet de heer Zwetsloot zich tegen ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.