Home > > Entrepotdok

Entrepotdok

Gracht in Stadsdeel Centrum met het grootste bewoonde pakhuizencomplex in Amsterdam. Ligt tussen het Kadijksplein en de Sarphatistraat, evenwijdig aan de Hoogte en Laagte Kadijk en de Plantagekade en dierentuin Artis. Halverwege wordt het Entrepotdok doorsneden door een sluis.

trefwoorden.

Een reactie op "Entrepotdok"

JohnN
-1-  JohnN:
Het is een mooi besloten stukje historisch Amsterdam. Maar totaal van karakter veranderd met alle bedrijvigheid verdwenen. Maar hetzelfde geldt voor de oude havens oost. Natuurlijk vind ik het prachtig dat oude pakhuizen een nieuw leven hebben gekregen, toch mis ik iets als ik door het entrepot of over de Javakade loop... te stil...
Ik mis toch de zwaaiende kranen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.