Home > > Gebroeders Winter failliet

Gebroeders Winter failliet

Gebroeders Winter

Kantoorartikelenketen (mooi woord) Gebroeders Winter is failliet. Er wordt gewerkt aan een doorstart. Maar het is altijd maar de vraag of zoiets lukt.
Het honderd jaar oude familiebedrijf is een begrip in de regio Amsterdam, maar de laatste jaren ondervond het veel concurrentie van internet. Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn, maar de gebroeders hebben zich naar mijn idee te weinig aangepast aan de moderne tijd.

Overigens hebben ze daar altijd al een beetje moeite mee gehad. Het was allemaal toch wat ‘vlees noch vis’, het hinken op twee gedachten.
Altijd net wat te duur met alles, maar goed, er was zo gauw geen andere winkel in de buurt. Kantoorartikelen, maar van alles een beetje en dus net niet genoeg keus. Gaan we printers verkopen? Ja, maar niet teveel. In de winkel stonden dus een paar printers van goed lopende merken. Dat was te weinig keus en bovendien waren ze elders goedkoper. Het personeel wist meestal nog nét wat een printer was, maar een goed advies mocht je niet verwachten.

Als de gebroeders dus doorstarten kunnen ze beter wat meer specialiseren en de zakelijke markt verder overlaten aan grote jongens als Staples-Office Centre. Laten ze zich richten op de particulier met de vlakjes en de potloden, de pennen en de puntenslijpers, de tientallen soorten gekleurd papier, de schriften, de agenda’s en de notitieboeken. Heerlijke winkels zijn dat altijd.

Het is ook weer treurig voor het personeel, dat zoals vanouds vlak voor de feestdagen te horen krijgt dat er geen salaris wordt uitbetaald. Daar mag straks het UWV en dus de belastingbetaler voor opdraaien.
Laten we dus maar hopen dat Gebroeders Winter uiteindelijk overeind blijft, want het bedrijf is per slot van rekening historisch winkelerfgoed dat behouden moet blijven.

Over de rubriek Zakendoen:

In de rubriek Zakendoen worden bedrijven besproken die opvallen. Nieuwe bedrijven, originele of sympathieke bedrijven, maar ook bedrijven waarvan we ons afvragen waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Tips? Stuur ze naar amsterdamcs [at] googlegroups.com.


vijf reacties op "Gebroeders Winter failliet"

Jeroen Mirck
Jammer, is toch m'n overbuurman. Maar goed, ik koop er jaarlijks een agenda en een inktpatroon en dat is het. Mocht de toko definitief sluiten, dan ben ik benieuwd wat er met al die gedetacheerde postkantoren gebeurt. Bij mij om de hoek ging die dicht en kreeg Winter er een loketje bij. Dat postloket moet dus nu weer weg, wellicht naar de dichtstbijzijnde Primera. Maar mocht die ook eens weggaan, dan is er geen alternatief. Moeten we straks een half uur fietsen voor een postpakketje. (Hier past een nostalgisch melodietje.)
Arnoud
-2-  Arnoud:
@Jeroen: Ja, die gedetacheerde postkantoortjes hielden mij ook al bezig. Maar die kan AH er nog wel bij hebben denk ik.
Merel
-3-  Merel:
ewat zal ik hem missen de Gebr. Winter met de mooie vulpennen , prachtig papier, plastic insteekmappen. Ga je heel erg missen. Sterkte
Jeroen Mirck
Er komt een doorstart, werd vandaag bekend. Voor bijna alle winkels in Amsterdam, uitgezonderd de twee in Osdorp en Slotervaart. Jammer! Ben ook benieuwd waar nu dus dat mini-postkantoor bij het Sierplein komt te zitten.
Arnoud
-5-  Arnoud:
Uitgerekend weer Osdorp en Sloervaart. Dat Postkantoor zal wel bij AH komen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.