Home > > De nieuwe nachtburgemeester (2)

De nieuwe nachtburgemeester (2)

Stem Ronald Offerman!

Logo Nachtburgemeester Amsterdam

Het was een drukke week. Zeker door alle activiteiten voor het nachtburgemeesterschap. Toevallig had ik ook nog een paar feesten in de vrienden en familiekring waardoor ik een beetje carnavalgevoel kreeg. Van het eerste feest was het thema misdaad en gangsters. Dat is met mijn gezichtsuitdrukking niet zo een moeilijke opgave. Een zonnebril en een paar nep gouden kettingen van de feestwinkel toveren mij al snel om tot de gemiddelde bankovervaller.

Het grootste en wildste feest was zaterdag, toen we als kandidaat nachtburgemeester werden gepresenteerd op Valtifest. Een wild festival op het NDSM terrein met als thema de zeven zonden en daar was de dresscode ook naar. Het was een zinderend feest en om op een podium te staan met Joost van Bellen en tien travestieten met een paar duizend man/vrouw voor je in de vreemdste kostuums, maak ik ook niet dagelijks mee.

Ronald Offerman bij ValtifestHet festival was een lust voor het oog. Ik heb me prima vermaakt. Maar het was natuurlijk ook erg serieus met ontmoetingen met de pers, interviews en tv opnames. Eigenlijk is het de hele week zo door gegaan. Een paar telefonische interviews, nog een paar gesprekken en woensdag naar Hilversum om in de gebouwen van de NOS een radio-interview te geven. Heel erg leuk en boeiend allemaal.

Ondertussen had ik ook nog een poëzie avond georganiseerd in kunstenaarssociëteit De Kring. Met vijftien dichters en muziek van de band Jump Back (was erg geslaagd).
Vandaag heb ik niets bijzonders, dus heb ik tijd om aan de verkiezingen te werken. Na een paar dagen op nummer één gestaan te hebben, zak ik nu langzaam van de eerste naar de derde plaats. Dat is jammer, maar natuurlijk geen reden om het op te geven. Ik ben ook een beetje vreemde eend in de bijt met de andere kandidaten. Ook omdat ik toch wel andere plannen heb. We hebben nog een week en dan moet ik een presentatie houden in Club Trouw voor een jury en die telt ook mee voor het eindresultaat.
Daarna horen we wie de nieuwe nachtburgemeester zal zijn voor de komende twee jaar. Ik heb vernomen dat de dagburgemeester er ook zal zijn. Dus wat dat betreft is het al leuk om die eens te ontmoeten.

Ik ga deze week nog proberen om veel stemmen te halen. Dus als jullie nog niet gestemd hebben, doe dat dan alsjeblieft op www.nachtburgemeesteramsterdam.nl en stem op Ronald Offerman.

Ik houd jullie op de hoogte.

Update: Ronald Offerman is helaas geen nachtburgemeester geworden. Het ontmoedigt hem niet. Hij blijft zich inzetten voor de cultuur in de hoofdstad. Voor alle leeftijden.


Een reactie op "De nieuwe nachtburgemeester (2)"

Arnoud
-1-  Arnoud :
De gemiddelde bankovervaller ziet er tegenwoordig niet meer uit zoals jij beschrijft. ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.