Home > > Hij kwam van links

Hij kwam van links

Robservaties van Zwetsloot

Rob Zwetsloot

Hij kwam van links. Met een hoge snelheid en een verbeten blik op zijn verweerde gezicht. Een oudere man op een sportfiets gekleed in een wielrenners outfit met de trui van een wereldkampioen.

De dood op de hielen.

Hij raakte mijn achterwiel en ik hoorde hem vallen.

Ik stopte even en keek om. De man stond op en begon te vloeken en te schelden. "Had je me niet aan zien komen @#$#@^&^^%$!""
Ik antwoordde met dezelfde vraag en keek naar mijn ontwrichte achterwiel.


De oude man rechtte zijn schouders, stapte vloekend en scheldend op zijn fiets en verdween met hoge snelheid uit mijn gezichtsveld. De tour wacht op niemand en de dood ook niet.

Ik fietste verder en hoorde het verbogen stuk ijzer gezellig tegen de spaken tikken. Even bijbuigen. De schade aan mijn rijwiel was blijvend doch niet hinderlijk.

De klap kwam van links, bedacht ik me, en daar denken ze altijd dat ze het gelijk aan hun zijde hebben en dat iedereen voor ze moet wijken. En voor de gevolgen vlucht men weg.


drie reacties op "Hij kwam van links"

Milena Tsareva
-2-  Milena Tsareva:
Kan er wel om lachen.
Suffie
-3-  Suffie:
Milena, troost je. Als die fietser van rechts was gekomen had ik het ook schoolkranthumor gevonden..

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.