Home > > Zo worden ze niet meer gemaakt

Zo worden ze niet meer gemaakt

Recensie

Margret Engel

[Klik voor hele afbeelding]

Pianiste Margret Engel en ik bleken elkaar te kennen van het samenwerken op een feest in de buurt van Monaco, flink wat jaartjes geleden. Nóg langer geleden werd De Begrafenis van Manke Nelis op plaat gezet door Eduard Kapper. Namelijk al in 1924. De heren Erik Plageman en Henk van den Bos zijn nét niet oud genoeg om live aanwezig geweest te zijn bij de optredens van meneer Kapper, maar kenden wél de versie van Johnny Jordaan. Uit 1956.

Tientallen liedjes 'Uit den Ouden Doosch' passeerden de revue op vrijdagavond 23 mei in Theaterstudio Amsterdam aan de Postjesweg onder de noemer 'Zo worden ze niet meer gemaakt'.

Het is Erik vergeven dat zijn Amsterdams accent slechts bij benadering leek op het origineel toen hij Het Winkeltje van de helaas veel te vroeg gestorven Louis Neefs vertolkte. Nu wil het gelukkig toeval dat ook Louis Neefs (Kent u Margrietje nog?) de Amsterdamse taal niet machtig was dus hier kwam Erik goed weg... ;-)

Zonder begeleiding op percussie en bas had het publiek een andere show gehoord en zonder lichttechniek had men niets gezien dus ook zeker dank aan deze mensen!

Henk vergastte het publiek op de volledige uitvoering van Het Hondje van Dirkie van Wim Sonneveld en terwijl de ene traan ('Hallo, Bandoeng?') de andere lach (Robert Long) opvolgde vertelden Henk en Erik van de ontstaansgeschiedenis van diverse oude liedjes.

Uit de tijd dat als er een knoop van je jas was je een nieuwe knoop kocht en geen nieuwe jas.

Erik Plageman en Henk van den Bos

[Klik voor hele afbeelding]


twee reacties op "Zo worden ze niet meer gemaakt"

Ronald M.Offerman
-1-  Ronald M.Offerman:
Bedankt voor de tip, Edel is erg mooi maar dat er een theater was wist ik nog niet. Misschien iets voor mijn gezelschap De Blaffende Honden
Terrence
-2-  Terrence:
De Blaffende Honden? Klinkt intrigerend!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.