Home > > Storm: vliegverkeer boven Amsterdam

Storm: vliegverkeer boven Amsterdam

Vanwege de storm op zaterdag 15 februari 2014 was er druk vliegverkeer boven het Centrum van Amsterdam. Iedere 3 minuten kwam er een vliegtuig over. Levert mooie plaatjes op, maar of de bewoners er blij mee waren?


vier reacties op "Storm: vliegverkeer boven Amsterdam"

Arnoud
-1-  Arnoud:
Boven Nieuw-West vlogen ze nog lager. Absurd laag en inderdaad om de drie minuten, in file. Maar zal wel weer niet anders kunnen. Tijd voor een luchthaven in zee. Niks Lelystad, dan begint de ellende daar ook.
Hans
-2-  Hans:
En dat komt Schiphol heel goed uit, want er zijn geen meetpunten vliegtuiglawaai (meer) in oudwest en centrum.
http://nomos.schiphol.nl/nomos/main.mxml..
Die geluidsterreur van de laatste dagen scheelt dus weer lekker op hun jaartotaal.
wk
-3-  wk:
Het vliegverkeer op Schiphol mag stijgen tot 480000. En daarna verder.
Want elke regel of afspraak die gemaakt wordt, daar hoeft Schiphol zich in de praktijk niet aan te houden. En als er een probleem is - dan maken we toch gewoon ruimere regels?
Schiphol kent een vijfbanenstelsel. De Polderbaan is de 'vijfde baan'. Totdat je gaat tellen natuurlijk.
Klagen - dat maakt geen donder uit. Zelfs al afreageerpunt helpen die meldpunten niet.
Hoe zoek je het ook uit: Het vliegverkeer op de Oostbaan komt rechstreeks over .... heel veel huizen (waaronder het mijne), het centraal station een koninklijk paleis, het rijskmuseum, stedelijk museum, van Goghmuseum, concertgebouw, het olympisch stadion ... Wat maakt het ook uit of er nou hìer of dáár een vliegtuig neerstort. Dat moet bij wijze van spreken nóg meer effect hebben dan bijlmerflat Kruitberg al had. Maar gelukkig vliegen ze alleen over de binnenstad bij zware storm.
Geluidhinder, luchtvervuiling, of risico van neerstorten. Als we maar de vierde 'hub' van Europa blijven.
Waar maak je je ook eigenlijk druk over?
JohnN
-4-  JohnN:
Het is mij opgevallen dat ze bij onstuimig weer ook al vrij laag aanvliegen boven Noord. Het rijtje kan dus aangevuld worden met Boven-t-IJ, Florapark, Tolhuistuin, Eye.. enz. Maar we willen allemaal zo graag vliegen, het lekker ver weg heel snel bereiken... Het ene moment ben je de klager, het volgende de blije reiziger (of niet?).
Het "neerstortrisico" lijkt overigens vrij klein, dan kunnen we ons meer zorgen maken over ontsporende chloortreinen e.d.
De ligging van Schiphol is natuurlijk een keus geweest uit de pioniersdagen van Anthonie Fokker, niemand zou zich vandaag in het hoofd halen daar een internationaal luchtvaartknooppunt neer te leggen. Tot nu toe zijn alle nieuwe ideeën afgeschoten.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.