Home > > Amsterdam Marathon 2013

Amsterdam Marathon 2013

Amsterdam Marathon 2013, twee kilometer voor de finish. Nog snel even wat drinken!

38e editie van de Marathon van Amsterdam. Meer dan 40.000 deelnemers verdeeld over diverse afstanden deden mee en liepen o.a. door het mooie Vondelpark.


drie reacties op "Amsterdam Marathon 2013"

JohnN
-1-  JohnN:
Geen reclame voor de hardloopsport deze wandeldrinkers Peter. Zien we hier de '4 uur plus' deelnemers als ze voorbij de 30 kilometer zijn? Eerlijk gezegd probeer ik het niet meer maar ik ben dan ook allang voorbij de gemiddelde leeftijd van wat ik hier voorbij zie komen.
Peter Eijking
Dit was na 5 uur en 37 minuten JohnN, net voorbij het 40 kilometer punt. Het is wel een kick als je hem uitgelopen hebt. Ik heb hem zelf twee keer gelopen, zo rond 1985. In Amsterdam, 3 uur en 35 minuten en Schoorl, 3 uur en 40 minuten. Hier ook nog mooie beelden van het Vondelpark: http://www.youtube.com/watch?v=K3jZ4wlDg..
JohnN
-3-  JohnN:
Nou dan valt het nog mee het percentage dat bijna helemaal uitgewoond die laatste kilometers op wilskracht uitliep. Maar ik vind toch een marathon met een limiet van 4 uur beter voor deelnemers en publiek (zoals het vroeger was zei opa...) dan zijn het toch alleen bikkels, de mensen die minstens 3 - 4 maanden een stevig trainingsschema hebben gevolgd. Krijg je ook geen tienduizenden deelnemers die elkaar voor de voeten lopen.
Mijn glorie lag ook tussen 1980 en 1990, een stuk of vier, eerst een kleintje om te proberen: Etten-Leur en daarna Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Mijn tijden lagen ook zo rond jouw tijd in Amsterdam, ik heb in Rotterdam nog wel geprobeerd binnen de drienenhalf uur te komen, maar da's net niet gelukt. Nu waag ik me er allang niet meer aan.
Eigenlijk zouden de mensen die niet binnen vier uur kunnen blijven zich tot halve marathons moeten bepalen, daar hoef je niet zoveel zware duurtraining voor te doen om leuke tijden 1:30 a 1;40 te halen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.