Home > > De geur van hennep

De geur van hennep

Foto: Dave H via Flickr.

Dáár verheug ik me nou op: Amstelveners krijgen deze week de hennepgeurkaart in de bus. Dat is een kraskaart waarmee je kunt ontdekken hoe het ruikt wanneer er een hennepkwekerij in de buurt gevestigd is. U begrijpt, op mijn dagelijkse ommetje steek ik die kraskaart voortaan in m'n zak.
De geurkaart werd drie jaar geleden al geïntroduceerd door netbeheerder Stedin. Die verwachtte dat de burgers daarmee de drugspanden in hun omgeving zouden opsporen en melden bij politie, brandweer of de netbeheerder.

Driekwart van de 30.000 mensen gaf toen aan de kaart gelezen en gebruikt te hebben. Waarschijnlijk betekent dit alleen dat ze even hebben zitten krassen en snuiven, maar vooruit. Negentig procent van de mensen die hennep-onraad roken belden voorheen al de politie.

En nu komt er dus kennelijk weer een nieuwe geurkaart-editie met nieuwe kansen voor de burger met een fijne neus voor geestverruimende flora. Misschien kunnen hondenbezitters de kaart ook even aanreiken aan hun huisdier, dat vergroot het zoekplezier.

Ik maak me wél een beetje ongerust over het voorbehoud dat de kaart alleen wordt verspreid in gebieden waarin de kans op hennepkwekerijen het grootst wordt geacht. Hoe zou men dit bepalen? Aan de hand van in het verleden behaalde resultaten?
Ik houd de zaak in de gaten. Want wanneer onze buurt geen geurkaarten krijgt, stikt het hier binnenkort natuurlijk van de hennepboeren.

Foto: Dave H via Flickr.


Reageer op "De geur van hennep"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.