Home > > De bedreiging van het Johnnie Jordaanplein

De bedreiging van het Johnnie Jordaanplein

De rapen zijn gaar in dit onvervalste, toffe, jofele stukje Mokum. Schuldige: Deelraad Amsterdam centrum.


vijf reacties op "De bedreiging van het Johnnie Jordaanplein"

Arnoud
-1-  Arnoud:
Ik vind het een afschuwelijk, kitscherig en overdreven sentimenteel 'pleintje'. Vooral door dat lelijke gebouwtje erachter. Weg ermee.
Laten al die koperdieven dáár nou eens flink hun slag slaan!
JohnN
-2-  JohnN:
Teveel op te weinig plek, dat maakt het potsierlijk. Het ontroert me niet. De ontwerper heeft vast nog nooit gehoord van de slogan: "less is more".
Arnoud
-3-  Arnoud:
Ach, er is steeds meer bij gekomen, volgens mij geïnitieerd door een beperkte groep huilebalken uit de Jordaan (of misschien wel van daarbuiten). Johnny Jordaan woonde trouwens niet eens in de Jordaan. Tante Leen woonde op latere leeftijd in hetzelfde tehuis als mijn oma. Een vreselijk mens, volgens zeggen.
JohnN
-4-  JohnN:
@Arnoud: Toch niet je oma, mag ik hopen? Misschien hadden we het gewoon bij de André Hazes cultus moeten laten, die was/is al erg genoeg. De Jordaan verdient in mijn ogen ook een bredere aandacht. Die cafézangerstijd is maar een bepaalde vorige eeuwse periode, de geschiedenis van de Jordaan is veel interessanter als je het over een groter tijdperk bekijkt.
Armoud
-5-  Armoud:
Nee, niet oma, Tante Leen was het onderwerp. ;-)
Je hebt overigens helemaal gelijk wat betreft die beperkte periode.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.