Home > > Laat eens een vaas vallen op de tegels

Laat eens een vaas vallen op de tegels

Fabrice Hund - Bron: website Fabrice Hund.

De Amsterdamse kunstenaar Fabrice Hund is weer teruggekeerd in de stad, van zijn strandverblijf in Castricum aan het Noordzeestrand. Het staat inmiddels definitief vast dat hij de komende maanden weer een 'duurzaam megamozaïek' gaat realiseren.
Al tijden bewonder ik deze expressionist en kleurentovenaar. Zijn 'street art' ontstaat met hergebruik van materiaal en is tegelijk in dubbele zin duurzaam, doordat het zo goed bestand is tegen de invloed van weer en wind. Hier opent zich een mogelijkheid voor de Amsterdammers om bij te dragen aan iets moois waarop hij/zij z'n kinderen en kleinkinderen nog kan wijzen tot in lengte van jaren: ''In die druiventros zitten blauwe en groene glazen knikkers waarmee ik als kind nog heb gespeeld''.

Het nieuwe megamozaïek zal de saaie voorgevel van 'Sauna Da Costa', Dacostakade 200, gaan sieren, als Fabrice straks begint te 'schilderen met scherfjes'. In zijn 'Galerotiek' sorteert hij het materiaal voor het nieuwe mozaïek op vorm en kleur, grotere stukken worden grof op maat gehakt. Er zijn zwarte en okerkleurige vuurstenen uit Oudemirdum, kopererts, jaspis en agaat uit Idar-Oberstein, potscherven en scherven van Delftsblauwe tegels uit een bouwput in Centrum, schitterend glas in heldere kleuren van kapotte vazen, kleurige restanten van verbouwde badkamers.

Vele gevers hebben al toegezegd nog meer materiaal te leveren maar, gezien de massale hoeveelheid die een 'megamozaïek' bevatten kan, is nog steeds meer geschikt keramiek en glas welkom. Kijk zolders, kasten en schuurtjes na en deel in de eeuwige roem van deze kunst aan de straat. Neem contact op met Fabrice per e-mail via zijn website, of bel hem gewoon even voor een afspraak op zijn 'Galerotiek' aan de Jacob van Lennepkade 137hs en bewonder meteen zijn verrassende tekeningen en schilderijen.


drie reacties op "Laat eens een vaas vallen op de tegels"

JohnN
-1-  JohnN:
Makkelijk en snel contact met Fabrice gaat het best via zijn hotmail fabrice.art[apenstaart]hotmail.com.
Correctie "trefwoorden": "fabrice" i.p.v. facbrice
Arnoud
-2-  Arnoud:
@John: Trefwoord is gecorrigeerd. Email heb ik aangepast. Over het algemeen zijn we terughoudend met het plaatsen van email-adressen omdat dit de eigenaar een hoop spam kan opleveren. Vandaar.
JohnN
-3-  JohnN:
@Arnoud: Kreeg zelf een e-mail van Fabrice, dat de overeenkomst met Sauna Da Costa nog niet definitief ondertekend is. Er komt zeker weer een nieuw megamozaïek in het stadsdeel, dat wel. Wil de zaak niet te zwaar onder druk zetten, maar hij werkt natuurlijk al volop aan de voorbereiding. Laat de scherven maar rinkelen dus!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.