Home > > Amstelveen: Van der Hooplaan

Amstelveen: Van der Hooplaan

Amstelveen: Van der Hooplaan

drie reacties op "Amstelveen: Van der Hooplaan"

Brombeer
-1-  Brombeer:
Arnoud
U maakt mooie foto,s en schrijft leuke en interessante stukjes, ik kan dat wel waarderen.
Maar kunt u mij uit leggen wat Amstelveen toevoegt aan een site die over Amsterdam en zijn inwoners gaat. Verhalen over het heden en verleden van Amsterdam spreken mij meer aan.
Arnoud
-2-  Arnoud:
@Brombeer: dank voor uw vriendelijke woorden. Ik verhuisde dit voorjaar naar Amstelveen en dat vond ik een mooie aanleiding om het blikveld van Amsterdam Centraal eens wat te verbreden. Amsterdam is vrijwel naadloos verbonden met Amstelveen en Amsterdammers hebben van oudsher ook een duidelijke band met Amstelveen (Amsterdamse Bos etc.). Het onderscheid is eigenlijk vooral kunstmatig vanwege de bestuurlijke indeling, maar gezien de drang tot schaalvergroting bij onze overheid zie ik het geen halve eeuw meer duren of alles valt onder één enkele gemeente Groot Amsterdam. Zoals u ongetwijfeld hebt gelezen doet men naar het buitenland toe al alsof plaatsen als Volendam, Haarlem en Marken gewoon bij Amsterdam horen.
Verder zou ik het ook leuk vinden om in het algemeen iets verder over de strikte gemeentegrenzen van Amsterdam heen te kijken. Veel Amsterdammers weten niet eens welke randgemeenten nu eigenlijk een zelfstandig bestuur hebben en welke bij Amsterdam horen. Dus een breder perspectief levert alleen maar meer lezers op waarschijnlijk, maar ook meer besef dat Amsterdam méér is dan alleen het strikte gebied binnen de gemeentegrenzen. Er wonen bijvoorbeeld heel veel Amsterdammers in Purmerend en Almere.
Uw slotvraag: wat voegt Amstelveen toe aan een site over Amsterdam? Naast de bovengenoemde argumenten kun je verrassende ontdekkingen doen. Amstelveen doet sommige dingen bijvoorbeeld heel anders dan Amsterdam, maakt andere keuzes. Dat is goed voor de discussie over hoe de zaken in Amsterdam worden aangepakt.
JohnN
-3-  JohnN:
Het hotel en verder verblijfs- en toeristische branche doet al jarenlang of Zaandam ook Amsterdam is.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.