Home > > Vleeschhouwerij (3)

Vleeschhouwerij (3)

Vleeschhouwerij (3)

In onze miniserie over winkelpanden met de oude aanduiding 'Vleeschhouwerij' vandaag de derde: een voormalige slagerij in het rustieke dorp Sloten.

Het aardige in Sloten is, dat er dicht naast elkaar twee slagerijen waren gevestigd: een protestantse en een katholieke, zoals er ook een protestantse en een katholieke kerk was. Toen was de wereld tenminste nog duidelijk verdeeld. Eén van de slagers was door mijn moeder in de ban gedaan, want hij stond altijd met een sigarenpeuk in zijn gezicht het vlees te snijden. Dat vond mijn moeder niet fris.

Wie weet er nog meer gevels in Amsterdam met de aanduiding 'vleeschhouwerij'?


vijf reacties op "Vleeschhouwerij (3)"

JohnN
-1-  JohnN:
Jammer dat ze die gevel in Sloten wit gekalkt hebben. Daar hebben ze het pand geen goed mee gedaan. De eerste twee foto's waren verreweg de mooiste. Je roept op tot een "vleeschhouwerij zoektocht", maar zouden er nog veel meer zijn? Misschien moet je het uitbreiden tot andere opschriften, zoals "dames en heerenkapsalon".
Arnoud
-2-  Arnoud:
Ik weet het niet 100 procent zeker, maar in mijn herinnering was het pand altijd al wit gekalkt. En natuurlijk zijn foto's met andere oude opschriften altijd welkom.
Ronald K
-3-  Ronald K:
In de Nieuwe Spiegelstraat is er ook nog een: http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding..
Ronald K
-4-  Ronald K:
En uit deze foto blijkt dat jelui allebei gelijk hadden over de kleur van die gevel: http://beeldbank.amsterdam.nl/afbeelding..
Arnoud
-5-  Arnoud:
@Ronald: heel leuk! Dank voor het onderzoek.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.