Home > > Centrum: Op de Dijksgracht

Centrum: Op de Dijksgracht

Centrum: Op de Dijksgracht

drie reacties op "Centrum: Op de Dijksgracht"

JohnN
-1-  JohnN:
"Centrum" staat erboven, het is niet te geloven. Moest er even voor googelen en ja hoor écht centrum, doodlopende weg langs het voormalige Marine Etablissement (grotendeels verdwenen sinds de aanleg van de IJtunnel). Zo'n vergeten hoekje zonder verkeer, waar van alles gebeurt zonder dat er een barse gemeenteambtenaar vergunningen komt controleren en "onmiddellijk slopen" ordonneert.
Ik houd van zulke "onbedoelde hoekjes", de Amsterdamse schilderes Margerite Luitwieler schreef daar een mooi gedicht over dat op een gevel in de Czaar Peterstraat staat.
wk
-2-  wk:
Niet aan de (zuid)zijde van het Marine-etablissement, maar aan de noordoever van de Dijksgracht. Mooi dat deze straat niet doodloopt - tenminste wanneer de brug naar het Oosterdokseiland niet in het ongerede is. Het is de laatste wandelroute die géén boulevard is als je niet langs de drukke Piet Heinkade of de Prins Hendrikkade wilt. Tip: ga verder langs de Ravenwerf, langs het Markerhuisje en over de Ezelsbrug en de Touwbaan naar het Oostenburgerpark èn de Czaar Peterstraat. Leve de kleine straatjes!
JohnN
-3-  JohnN:
@wk: Bedankt voor de tip. Altijd gedacht dat je onder het spoor door daarlangs niet verder kon. Ik ga zeker die wandeling eens maken.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.