Na al het zware nieuws over voetbalgeweld maar eens een luchtig onderwerp. Terrence Weijnschenk kreeg blijkbaar ineens ontzettend trek in bitterballen...
In De Balie kun je een biertje en een portie bitterballen krijgen. De bestelling wordt dan bij je tafeltje gebracht. Maar niet na elf uur 's avonds. Zo ontdekten wij toen wij daar om vijf over elf - na tien minuten wachten! - naar vroegen.
Sowieso blijkt het tegenwoordig moeilijk om een café te vinden waar je nog bitterballen kunt krijgen. Op het Rembrandtplein is het nagenoeg onmogelijk om toeristen de mond te laten branden aan de oer-Hollandse lekkernij.
Café Morlang op de Keizersgracht biedt gelukkig niet alleen uitkomst maar vooral goed geprijsde bitterballen die er prima ingaan met een fijne Merlot.
Echt hele lekkere bitterballen vind je bij Pakhuis de Zwijger. Geserveerd tot een uurtje of half tien. Dat dan weer wel, helaas. Bij De Walvis in de Spaarndammerstraat gaat in principe de keuken om tien uur dicht en de kok naar huis. Maar kijk de serveerster lief aan en zij weet de friteuse te bedienen.
vier reacties op "En dan nu: bitterballen!"
Veel hangt af van de (kwaliteit van de) bitterbal of wijn of bier er beter bij past.