Home > > En dan nu: bitterballen!

En dan nu: bitterballen!

Na al het zware nieuws over voetbalgeweld maar eens een luchtig onderwerp. Terrence Weijnschenk kreeg blijkbaar ineens ontzettend trek in bitterballen...

In De Balie kun je een biertje en een portie bitterballen krijgen. De bestelling wordt dan bij je tafeltje gebracht. Maar niet na elf uur 's avonds. Zo ontdekten wij toen wij daar om vijf over elf - na tien minuten wachten! - naar vroegen.

Vier maar???


Sowieso blijkt het tegenwoordig moeilijk om een café te vinden waar je nog bitterballen kunt krijgen. Op het Rembrandtplein is het nagenoeg onmogelijk om toeristen de mond te laten branden aan de oer-Hollandse lekkernij.

Café Morlang op de Keizersgracht biedt gelukkig niet alleen uitkomst maar vooral goed geprijsde bitterballen die er prima ingaan met een fijne Merlot.

Echt hele lekkere bitterballen vind je bij Pakhuis de Zwijger. Geserveerd tot een uurtje of half tien. Dat dan weer wel, helaas. Bij De Walvis in de Spaarndammerstraat gaat in principe de keuken om tien uur dicht en de kok naar huis. Maar kijk de serveerster lief aan en zij weet de friteuse te  bedienen.


vier reacties op "En dan nu: bitterballen!"

Ronald M.Offerman
-1-  Ronald M.Offerman:
Beste heer Weijnschenk, Cafe Eijlders natuurlijk, prima bitterballen tot vlak voor sluitingstijd.
Suffie
-2-  Suffie:
Bitterballen en wijn? Dat kun je niet menen! Zet er Tripeltje naast!
laurens
-3-  laurens:
Bitterballen en wijn zijn inderdaad een goede combinatie!
Terrebel
-4-  Terrebel:
Beste heer Offerman: het Leiseplein hebben wij niet bezocht voor ons vergelijkend waren onderzoek. Mag ik u hartelijk danken voor deze gouden tip?

Veel hangt af van de (kwaliteit van de) bitterbal of wijn of bier er beter bij past.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.