Home > > Van der Laan geeft Koninginnedag terug aan Amsterdammers

Van der Laan geeft Koninginnedag terug aan Amsterdammers

Koninginnedag begon dit jaar op het Stationsplein rustig, rustiger dan ik het ooit heb meegemaakt. Er was geen kolkende oranje mensenmassa die vanaf het CS de stad in trok. Ondanks het prachtige zomerweer. Met 700.000 mensen in de stad, en op het water, was het heerlijk druk. De gemeente meldt dat dit jaar meer mensen uit de stad zelf Koninginnedag in Amsterdam vierden dan in voorgaande jaren. En, er waren opvallend veel gezinnen.

Het verplaatsen van de grote feesten, het spreiden van evenementen en de nieuwe spelregels over drankverkoop hebben gewerkt. Burgmeester Van der Laan heeft Koninginnedag weer teruggegeven aan de Amsterdammers.

Geklaagd werd er natuurlijk ook. Mopperpot Gordon vond dat Koninginnenacht in Amsterdam maar een saaie bedoening was. De zanger klaagde daarover bij burgemeester Eberhard van der Laan, volgens AT5.

Als Gordon de moeite had genomen naar de Zeedijk te komen, dan had hij kunnen genieten van een heerlijke koninginnenacht met geweldige live optredens en top DJ’s. Daar was niks saais aan. 

De ondernemers op de Zeedijk hadden opnieuw de handen in elkaar geslagen voor twee geweldige feestdagen voor hun klanten en de buurtbewoners. In voorgaande jaren werd de feestvreugde op de Zeedijk nog wel eens verstoord door horden dronken en agressieve jongeren die terug kwamen van de grote feesten. Dit jaar verliep alles gemoedelijk. Ik zag alleen maar blije gezichten en mooie foto's op Facebook.

Op Twitter staan ook weer de nodige ‘vertruttingstweets’, naast overigens heel veel positieve tweets over de nieuwe opzet van Koninginnedag. Als vertrutting betekent dat er niet meer op straat gekotst wordt, er geen geduw en getrek meer is, er minder geweldsincidenten zijn, de ambulances in de garage kunnen blijven en we gewoon een heerlijke dag met onze vrienden en familie op straat kunnen feesten op, dan wil ik vertrutting. Van mij mag het volgend jaar weer zo leuk zijn!


twee reacties op "Van der Laan geeft Koninginnedag terug aan Amsterdammers"

HenkvP
-1-  HenkvP:
Geheel met de schrijver eens. Helaas trekt Amsterdam op dit soort dagen toch een hoop volk aan uit omringende gebieden die alleen maar uit zijn om zoveel mogelijk drank in een zo kort mogelijke tijd naar binnen te werken en dat moet kunnen in Amsterdam zie je in de benevelde ogen staan. Het is echt pijnlijk om te zien wat een cultuurverschil er bestaat tussen "stadsmensen" en mensen uit de gewesten (uitzonderingen daargelaten uiteraard). Echt eng voor woorden maar nog enger om te zien en mee te maken.
JohnN
-2-  JohnN:
@henk van p - Nou moet ik toch wel even re-reageren hoor.
Ik vind dit commentaar wel erg autistisch - zo van: Amsterdam moet van de Amsterdammers blijven en de "provincialen" maken er alleen maar rotzooi van - wegwezen met die lui dus.
Het betrekkelijk rustige verloop van Koninginnedag zal toch hoofdzakelijk aan de verstandige organisatie hebben gelegen: de massaliteit buiten de centrumzone houden en beperking aan de mogelijkheden van drankverkoop.
Wat "vollopen" betreft kunnen de Amsterdammers er ook wel wat van gezien de gemiddelde staat van de Ajax supporters, die toch in meerderheid "stadsmensen" zullen zijn.
Wees blij dat alles gezellig en leuk is geweest en ga nu niet van de gelegenheid gebruik maken na te trappen tegen de "gewesten". Dan blijft het gezellig, oke?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.