Home > > Koninginnedag 2012

Koninginnedag 2012

Vooraf was er scepsis, boosheid, vrees: Koninginnedag in Amsterdam wordt helemaal niet leuk dit jaar! De reden? Burgemeester Eberhard van der Laan verbood het grote dancefeest van Radio 538 op het Museumplein en stond supermarkten niet toe veel alcohol te verkopen. In de praktijk leverden deze maatregelen echter een geweldig nationaal feest op: er kwamen nog altijd 700.000 mensen feestvieren in de hoofdstad, waaronder meer gezinnen en ook meer Amsterdammers zelf. Bovendien waren er beduidend minder arrestaties.

Mijn eigen Koninginnedag was heel geslaagd. Moeiteloos kon ik van Nieuw-West naar het Haarlemmerplein fietsen, om vervolgens (via het Museumplein!) door te rijden naar de gezellige vrijmarkt op en rond de Apollolaan in Zuid, met de leukste koopjes. Al is er natuurlijk altijd iets op die vrijmarkten af te dingen, uiteraard. ‘s Avonds eindigde mijn Queen’s Day met vuurwerk boven de Sloterplas. Minder is soms écht meer, zeker voor Amsterdammers in hun eigen stad.


Reageer op "Koninginnedag 2012"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.