Home > > Toeristen in de stad

Toeristen in de stad

Als ik toeristen op hun kaarten zie turen, vinger op een punt op de kaart, zoekende blikken naar de straatnaambordjes, dan heb ik altijd de neiging er op af te gaan en mijn hulp aan te bieden. Dit doe ik echter zelden. Ten eerste zijn veel toeristen helemaal niet gediend van hulp, en ten tweede zou ik er een dagtaak aan hebben.  Ik laat ze dus maar begaan, wetende dat ze er vroeger of later wel uitkomen.

Foto: Robin Lambeek

[Klik voor hele foto]

Ik heb wel eens mensen horen klagen over 'al die toeristen in de stad'. Ik snap dat niet zo goed. Deze klagers gaan of zelf nooit het land uit (lijkt me sterk, maar het zou kunnen natuurlijk), of het zijn geen echte Amsterdammers! Want een echte Amsterdammer is toch trots op zijn stad? En wie trots is op zijn stad wil toch dat andere mensen ook genieten van al het moois dat Mokum te bieden heeft? Nou ja, een groep straalbezopen Engelsen die lallend over de Wallen loopt, daar wordt niemand natuurlijk heel blij van (behalve misschien de dames die hun brood verdienen aan deze lieden).

Stuntelende Italianen op rent-a-bikes die het verkeer onveilig maken zijn misschien ook minder prettig. Maar al met al is het toch prachtig om deze 'gasten' Amsterdam te zien bewonderen? Ik word er in elk geval altijd weer vrolijk van. Nieuwsgierig ook! Waar zouden ze vandaan komen? Hoe lang zijn ze hier? Weten ze wel waar ze moeten zijn?!

Nu het bijna lente is komen er vast en zeker snel meer. Nu alleen nog even zorgen dat die vieze hondenpoep op de stoep weg is. Want dat vinden ze vast niet leuk.


twee reacties op "Toeristen in de stad"

Peter
-1-  Peter:
Dat wordt weer genieten met al die toeristen!
Vooral als ze ons een beetje in de maling komen nemen!
http://www.youtube.com/watch?v=DZUVjhxFs..
Suffie
-2-  Suffie:
Ik las in eerste instantie 'Terroristen in de stad'. Dat zegt al wat... ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.