Home > > Nieuwmarkt: Chinees Nieuwjaar 2012

Nieuwmarkt: Chinees Nieuwjaar 2012


vier reacties op "Nieuwmarkt: Chinees Nieuwjaar 2012"

Theo
-1-  Theo:
Sorry, maar zonder de overdadige achtergrondmuziek had ik er niet uit gehaald dat het hier een Chinese Nieuwjaarsviering betrof. Veel witte kraampjes maar slechts 1 draak...wat een armoede voor Amsterdam. Ik ben blij dat ik het dit jaar bij familie in het Haagse Chinatown heb gevierd, want dat was pas een onderdompeling in traditionele Chinese cultuur met veel draken, leeuwen en een knallend vuurwerkspektakel voor dit jaar van de Draak die maar eens in de 12 jaar voorbij komt! Maar geloof mij niet, vergelijk zelf de vele filmpjes op het internet. xin nian kuai le / xin nian hao = Gelukkig Nieuwjaar! :)
Arnoud
-2-  Arnoud:
Volgens voorzitter Tony Fung van de Chinese ondernemersvereniging (Parool, 28 januari) is de sponsoring van het stadsdeel dit jaar uitgebleven. Daardoor kon het feest niet doorgaan.
In Den Haag is het feest inderdaad wél groots gevierd. Met de belastingcenten van Theo waarschijnlijk.
Theo
-3-  Theo:
@Arnoud:
Dat noem ik dan nog eens goed besteed!
Maar nee, het Haagse feest is ook nog eens puur door de Chinese ondernemers zelf georganiseerd en gefinancierd. Valt op hun website te lezen. Dus bravo Chinezen!
http://www.chineesnieuwjaarfestival.nl/i..
Arnoud
-4-  Arnoud:
Nou, dan gaat het de Haagse Chinees blijkbaar meer voor de wind dan de Amsterdamse Chinees.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.