Home > > Oude tijdschriften in de bibliotheek

Oude tijdschriften in de bibliotheek

Centrale Bibliotheek - Foto: Arnoud de Jong

Uit gierigheid en om niet altijd thuis achter de computer gekluisterd te zitten, begeef ik me geregeld naar  de bibliotheek. De Centrale Bibliotheek op het Oosterdok bijvoorbeeld. Die is een enorm succes. Zo'n succes dat ie nou al te klein is. Alle zitplaatsen op alle verdiepingen en alle computers zijn bezet en in het restaurant boven lopen mensen wanhopig rond met een dienblad op zoek naar een plek om hun spijs en drank te nuttigen .  

Ik zou er graag heengaan om tijdschriften te lezen. Ik heb graag de meest recente exemplaren. Maar dat is een vrijwel hopeloze opgave.

Je kunt ten eerste nergens zitten en ten tweede zijn alle recente exemplaren verdwenen.  Een kleine steekproef leert ons dat in veel vestigingen de meest recente exemplaren onvindbaar zijn. Oosterpark, de nieuwe bieb in de Indische buurt, de Pijp? Vergeet het maar. Nummers uit november of daarvoor nog wel, maar recent? Ho maar. Het zal wel door de bezuinigingen komen.

De enige bibliotheek waar de zaak redelijk op orde is die in het Pinto huis. Maar daarover hebben de smurfen van de deelraad net besloten dat het gebouw een andere bestemming krijgt. Want de bieb op het Oosterdok is op een boogschot afstand en de mensen kunnen daar toch heen? Het zal er nog gezellig druk worden...


Een reactie op "Oude tijdschriften in de bibliotheek"

Sjaak
-1-  Sjaak:
De tijdschriften worden volgens mij gewoon gejat. Zodra betaald internetten wordt ingevoerd bij de OBA dan zullen er weldra voldoende stoelen vrij zijn.
Ik ga allang niet meer naar de bieb. Koop 2e handsboeken bij De Slegte die ik na lezing weggeef of weer verkoop. Kan ik ze op mijn gemak lezen zonder uitleentermijn. En zitplaats gegarandeerd.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.