Home > > Eberhard de Standvastige

Eberhard de Standvastige

Eberhard van der Laan bij AT5

Boodschap aan allen die geloven in de juiste koers.

Kameraden,

Op dit moment hebben we een nieuw historisch jaar in de geschiedenis van de Republiek Amsterdam voor de boeg onder leiding van onze geniale leider Eberhard de Standvastige, de Onversaagbare. In zijn gloedvolle toespraak tot het volk riep hij de kameraden op om zonder twijfelen door de werken onder zijn sublieme leiding aan de verdere opbouw van ons socialistische paradijs, met inzet van vereende krachten en met volle toewijding. Onder zijn gloedvolle leiding, met met zijn boodschap van optimisme en inspiratie, kunnen wij nieuwe stappen zetten in de verwezelijking van een heilstaat met vrede, vooruitgang en sociale ontwikkeling van allen.

De koelakken en kakkerlakken die ons van dit doel afhouden zullen zonder aanzien des persoons uitgeroeid worden als klasse, zodat dat voor ons allen de zon gaat schijnen in een nieuwe vreugdevolle dageraad, Daarom hulde aan onze vader, aanvoeder, held van de Herengracht, en de Superman van de Stopera : Eberhard. Lof aan zijn naam en zijn daden.

(Persbericht naar aanleiding van de kerstboodschap van burgemeester Van der Laan.)


acht reacties op "Eberhard de Standvastige"

Bv/dD
-1-  Bv/dD:
Ik begrijp niet helemaal waar je met dit ironisch bedoelde stukje naartoe wilt, want er staat werkelijk geen letter aan inhoudelijke mededeling in. Dit tekstje doet mij een beetje denken aan de pamfletten uit de kraakbeweging. Veel geschreeuw en weinig wol.
JohnN
-2-  JohnN:
Misschien moet je maar eens solliciteren bij Kim Il un.
Daar kun je zulke teksten misschien in volle ernst kwijt. Als het bedoeld was voor mij, als lezer op AC, aan het lachen te krijgen, dan is de missie helaas mislukt
Theo
-3-  Theo:
Ik sluit mij aan bij mijn voorgangers. Gewoon een kerstgroet van de burgemeester die zeer zuur door columnist Rob Zwetsloot wordt ontvangen.
Zelf heb ik niets op van der Laan aan te merken, de man funcioneert zelfs verrassend goed sinds zijn aantreden. Een zeer welkome afwisseling na die theedrinker Cohen. Ik vraag mij af vanwaar hij deze overduidelijk cynische reaktie verdient, kan de heer Zwetsloot hier aub over uitweiden?
Sigi
-4-  Sigi:
@3 Theo
"theedrinker Cohen" Gaap en braak! Hou toch eens op met dat gezever over theedrinken, sneu figuur.

Ik persoonlijk vind vd Laan een ongelofelijke achteruitgang na Cohen. Dat lijzige jankerige stemgeluid bezorgt mij ondraaglijke jeuk en dan heb ik het nog niet eens over de inhoud.
"Lieve Amsterdammers" Nou Eberhard, ik ben jouw "lieve" Amsterdammer niet.
Theo
-5-  Theo:
Niet zo zuur, Sigi. Da's slecht voor je maag. Cohen heeft z'n imago aan zichzelf te danken, maar als ex-burgemeester zal hij niet vaak meer ter sprake komen. Kijk, nu geef ik m'n mening zonder de jouwe te beledigen of af te kraken. Zo kan het dus ook...
Dr.D
-6-  Dr.D:
Denkt van der Laan dat we schuimpjes in onze ogen hebben??
-De stad verder opbouwen!?-
Er zijn alleen maar dingen verdwenen, gesloten of dichtgespijkerd.
Met als boegbeeld de dienst infrastructuur die onmogelijke verkeerssituaties creëert en met de N/Z lijn die ons kapitalen kost terwijl dat hele projekt (behalve naar A`dam noord) van meet af aan overbodig is. Het 1012 BIBOP gebeuren die van de Red Light District een ghosttown maakte en de Cotton Club bijna de kop kostte. Van der Laan is als voormalig advocaat nog steeds dezelfde.
Geef mij Uw geld en ik verdedig U..

Hallo fans?..
Leefde Schaeffer nog maar..
Dr.D
-7-  Dr.D:
Oops een f minder. Even in de war met de schilder..
hylo
-8-  hylo:
word het niet eindelijk tijd om een burgemeester te kiezen die echt van amsterdam houd en niet lid is va de pvda

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.