Home > > Nul stemmen vóór

Nul stemmen vóór

Foto: YouTube

Ans van der Velde was ziek deze week en moest de laatste vergadering van de gemeenteraad van dit jaar missen. Wellicht lag ze ziek thuis op de bank te tandenknarsen bij de live uitzending. En zag ze het bizarre moment dat een motie (van haar) werd verworpen met 0 stemmen vóór, omdat ze er niet was.

Dat is in het verleden eerder voorgekomen, 0 stemmen voor, maar dat was een ander verhaal. Daarbij ging het om een motie van toenmalige raadslid voor Amsterdam Anders/de Groenen, de flamboyante Hansje Kalt. Zij stemde tegen haar eigen motie, omdat de wethouder in zijn reactie haar had overtuigd dat het een slechte motie was.

Ans van der Velde maakt een beetje droeve indruk sinds de grote leider van haar partij Trots -Rita Verdonk- afscheid heeft genomen van de politiek. En dan nu toevallig ziek. We hopen maar niet dat ze al langzaam aan haar afscheidstoernee is begonnen.

Maar eerlijk is eerlijk, Ans heeft ook al enkele kleine successen. De hele discussie over de weigerambtenaar kwam van haar af, maar toen was Rita er nog. Sindsdien maakt Ans op mij altijd de indruk van een kind dat door haar moeder in de steek is gelaten. Eenzaam, alleen en verlaten.


drie reacties op "Nul stemmen vóór"

Jeroen Mirck
Dat je motie nul stemmen haalt omdat je ziek bent, kan ik me nog voorstellen. Maar die eerdere actie van Hansje Kalt vind ik echt getuigen van politiek onbenul. Als je overtuigd wordt door de wethouder dat je eigen motie slecht is, dan trek je hem in. Dan ga je jezelf niet kwellen door er zelf tegen te stemmen. Sterker nog: waarom zou je iets in stemming brengen waar je het zelf inmiddels niet meer mee eens bent? Stel je voor dat het stiekem toch wordt aangenomen! :)
Jeroen Mirck
P.S.: Beterschap, Ans! (Voor zover je al niet bent hersteld.)
Jij en de rest van Amsterdam: prettige feestdagen!
JohnN
-3-  JohnN:
Wat een droefheid. Maar wat een schande dat Rita zulke hondentrouw beloont door haar aan een boom gebonden achter te laten. Bah Rita: ik ben niet links, ik ben niet rechts, ik ben helemaal niks.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.