Home > > Dag van de verontwaardiging

Dag van de verontwaardiging

Dag van de verontwaardiging

Zie voor meer foto's de videorubriek.


acht reacties op "Dag van de verontwaardiging"

Jeroen Mirck
O nee, niet ook hier die vermoeiende discussie over Zwarte Piet... :P
Jeroen Mirck
Al zal de grap wel zijn dat ze met dit bord rondloopt op een Occupy-betoging. Ik heb namelijk geen idee welke doelstellingen ten grondslag liggen aan de Dag van de Verontwaardiging: is dat een betoging tegen de kredietcrisis, of mag iedereen daar zijn eigen onvrede uitventen, van bankensector tot hondenpoep?
Arnoud
-3-  Arnoud:
Als dat zo was zou je toch verwachten dat de PVV-aanhangers massaal waren komen opdraven. Die verkeren in permanente staat van verontwaardiging.
JohnN
-4-  JohnN:
die mensen die elk jaar weer de zwartepiethetze beginnen zijn gelukkige mensen, ze hebben geen echte problemen dus maken ze er maar 1, permanente gelukzaligheid is ook heel vervelend.
Het valt mij trouwens op dat de meeste van de groep 'protestanten' witte vrouwen zijn, misschien een verborgen liefdesverklaring voor een begeerde zwarte piet?
eva
-5-  eva:
Onnozele gekken.
Jeroen Mirck
@JohnN: Die zwartepietenhetze is inderdaad een onnozel probleem. Als je tegen racisme bent, ga dan de schrijnende voorbeelden aanpakken, niet zo'n oenige folklore. Zelden meer liefde voor zwarte mensen gezien als met Sinterklaas, je zou bijna zeggen dat het integratiebevorderend werkt. Ga je dan liever inzetten voor gekleurde mensen die voor banen geweigerd worden.
Theo
-7-  Theo:
Zwarte Pieten zijn geen criminele uitkeringstrekkers, maar hardwerkende kindervrienden die juist kados uitdelen in plaats van ze met geweld opeisen.
Generaties Hollanders leren daarom dat hun komst een reden is voor zang en blijdschap.
Oké, het beeld strookt absoluut niet met de realiteit, maar een dergelijk positief rolmodel zouden deze aktievoerders toch juist ook moeten toejuichen?
joop
-8-  joop:
Een zwarte piet heeft al snel 20,00 per uur,zwart. Menig "witte' piet verdient zwart als zwarte piet.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.