Home > > De hysterische meute bij de Drie Dwaze Dagen

De hysterische meute bij de Drie Dwaze Dagen

Mijn partner staat donderdag stipt om kwart voor acht voor de deur van de Bijenkorf. Met een klein lijstje gewenste ‘goodies’ in ene hand en de dure BIJ-card in de andere hand. Het is weer Drie Dwaze Dagen bij de Bijenkorf!

Het Bijenkorfpersoneel, van hoog tot laag, wacht hem op in de winkel, klaar voor hun jaarlijkse driedaagse saamhorigheidsuitje, klaar voor hun management game en survival weekend met echte klanten in hun koopjesjungle.

Spits kopte bij een van de vorige Drie Dwaze Dagen: Vanochtend bestormen wilde horden koopjesjagers de Bijenkorf, die tijdens de Drie Dwaze Dagen een wespennest van shoppers is. “We zien graag dat klanten spullen uit elkaars handen trekken. De eerste keer vergeet ik van m’n leven niet meer. We konden we de producten die we speciaal aanschaften voor het festival nergens kwijt, zelfs de personeelskantine stond tot de nok toe vol met dozen”, vertelt Jan van der Sluijs, die al tientallen jaren bij de Haagse Bijenkorf werkt, nu als etalagechef

Een mager aanbod?
Wij zijn elk jaar wel een beetje teleurgesteld. De catalogus is al jaren bijna identiek. Dezelfde messensets, broeken, kandelaars, parfums en pepermolens. En, elk jaar zijn de producten weer slechter. Een tafelventilator stond er vorig jaar zelfs op ware grootte in (dat is heel klein) en de pepermolen was goedkoper dan normaal (maar de batterijen en het lampje zaten er dus niet bij).

Elk jaar weet het personeel absoluut niet waar de producten liggen en galoppeert de hysterische meute van etage naar etage. En elk jaar is dat wat je zoekt snel uitverkocht. Dat daar nu niet eens een goede iPhone app voor is gemaakt: die bereidt de missie goed voor, zoekt uit of het product nog op voorraad ligt en geeft gerichte bevelen naar de juiste plek in de winkel... of stuurt je meteen naar de webwinkel.

De webwinkel
Bijna alle artikelen die tijdens de driedaagse uitverkoop in de warenhuizen te koop zijn, zijn ook online te bestellen. Dat levert veel extra verkeer wat in vorige jaren wel eens tot overbelasting leidde. Daarom krijgt de webwinkel dit jaar een virtuele portier.

De portier moet er vanaf donderdagmorgen 8.00 uur in ieder geval voor zorgen dat wachtende klanten weten waar ze aan toe zijn. ‘Als het te druk is, vraagt de portier u vriendelijk om even geduldig te zijn. U kunt uw e-mailadres of telefoonnummer achterlaten. Zodra u aan de beurt bent, ontvangt u een bericht dat u naar binnen mag met een toegangscode.’ Daar is goed over nagedacht.

Een gouden formule
Ook wij stinken er dit jaar, alweer voor de 27e keer, in om het jaarlijkse saamhorigheidsuitje van de Bijenkorvers kleur te geven. Als we de zee aan gele tassen straks weer op het Stationsplein zien, wanneer de shoppers met de tram, trein en bus naar huis gaan, moet ik toch wel toegeven dat dit een gouden formule is. Helemaal echt Bijenkorf.

Over de rubriek Zakendoen:

In de rubriek Zakendoen worden bedrijven besproken die opvallen. Nieuwe bedrijven, originele of sympathieke bedrijven, maar ook bedrijven waarvan we ons afvragen waar ze in hemelsnaam mee bezig zijn. Tips? Stuur ze naar amsterdamcs [at] googlegroups.com.


achttien reacties op "De hysterische meute bij de Drie Dwaze Dagen"

Marloes
-1-  Marloes:
Super, ik kan niet wachten. Ik slaag elk jaar enorm. Het aanbod mag dan wel elk jaar ongeveer hetzelfde zijn, maar ik heb elk jaar weer dezelfde spullen nodig;)
Bijvoorbeeld nieuwe laarzen te zien op pagina 27 van folder dag 2 @ http://www.foldersenkranten.nl/folders/W..
Die van het merk 'Dune' wel te verstaan. Dus dezelfde items.... Who cares;p Het zijn de prijzen die mij het er toe doen. Shop ze ladies!!
De Lutsjes
-2-  De Lutsjes:
@Marloes:

"Shop ze ladies!!..."

Alsof er uitsluitend dames op de DDD afkomen. Doe niet zo dwaas :-D
Theo
-3-  Theo:
Elk diertje z'n pleziertje, maar ik geef nog liever geld toe dan dat ik me in zo'n hysterische massa meng. *gruwt bij de gedachte*
Milena Tsareva
-5-  Milena Tsareva:
@ Eva
Gelukkig dat jij er ook zo over denkt. Ik dacht dat ik de enige was die dat zo voelde.
Arnoud
-6-  Arnoud:
@4 en 5: Ik denk dat dit toch ook wel een beetje aan jullie eigen iets te zuur afgestelde perceptie ligt. Het artikel eindigt toch met een mooi compliment aan de Bijenkorf.
Suffie
-7-  Suffie:
Gek eigenlijk... Nu het internet niet langer meer het exclusieve domein is van de intelligentsia zou je toch denken dat mensen als Eva en Milena ergens anders wel iets van hun niveau kunnen vinden...
Milena Tsareva
-8-  Milena Tsareva:
Nee Arnoud, daar ligt het niet aan. Koop eens een goede spiegel en kijk daar regelmatig kritisch in. Typisch ook dat de meest zure van het stel hier op ons reageert.
Arnoud
-9-  Arnoud:
@Milena: Dat is toch echt zo'n super domme jij-bak reactie zonder enige constructieve inhoud, zoals gewoonlijk weer op de persoon gespeeld. Milena zal mij wel eens de maat nemen. Als het je niet bevalt: blijf weg. Val mij niet lastig met kleingeestigheden als spiegeltjes waarin ik zou moeten kijken.
Suffie
-10-  Suffie:
Zou SBS6 ook een site hebben zoals deze? Daar kan je je als zuur-allergisch type geen buil vallen, zou ik zeggen....!
Milena Tsareva
-11-  Milena Tsareva:
Beetje last van territoriumdrift, Arnoud? Jij mag uiteraard alles op de korrel nemen op "jouw" onafhankelijke opinie- en discussiesite. Niets deugt, geen verkeerd neergezette fiets of vuilniszak is veilig voor je nietsontziende oog, je hebt overal kritiek op, je veegt de vloer aan met mensen die je terecht ergens wegsturen als je je met je camera weer eens onschendbaar acht in "jouw" stad. O wee dus als iemand je op je plichten wijst, want dan hang je hem met zijn fotoportret en al op aan de hoogste boom. En o wee als iemand tegen je in probeert te gaan op deze site, want dan is diegene niet-constructief en op de persoon spelend bezig. Jij niet natuurlijk... jij houdt niet van zure en destructieve wraakacties tegen personen. Vraag maar aan die verkeersregelaar.
Arnoud
-12-  Arnoud:
@11: kijk, met deze reactie illustreert mevrouw Tsareva nu precies waar het aan schort bij haar: ze matigt zich een oordeel aan over dingen waar ze niks van weet. De kwestie van de verkeersregelaar: mevrouw Tsareva was er niet bij, maar weet precies hoe het zit en kiest partij voor de verkeersregelaar. Zeker familie, denk ik dan maar schouderophalend. Dat ik wel eens gelijk zou kunnen hebben en dat elke burger op die manier het risico loopt door deze idioot geterroriseerd te worden, komt niet in haar op. De fietser die een paar dagen later door een verkeersregelaar (dezelfde?) in het water werd geflikkerd moet zeker ook zijn excuus gaan aanbieden?

Mevrouw Tsareva zegt dat ze niet tegen mij in mag gaan. Tot dusver heeft zij dat nog niet gedaan. Niet met argumenten althans: zij heeft alleen maar de betweter uitgehangen, uit haar nek zitten kletsen, mij en de auteur van dit stuk af zitten zeiken, mij bevoogdend toegesproken en mijn verdorven psyche geanalyseerd.

Wanneer iemand er een andere mening op nahoudt dan mensen als mevrouw Tsareva en Eva is dat meteen 'zuur' en chagrijnig. En kritiek op iets hebben is natuurlijk helemaal uit den boze, want dat zijn we meteen een klaagclubje. Een weerwoord hierop wordt direct afgestraft met het bevel een spiegel te kopen.
Misschien moet mevrouw Tsareva zélf juist eens wat minder in de spiegel kijken. Dan ziet ze dat er behalve haar persoon ook nog een wereld om haar heen is. Met andere meningen en zo...
Milena Tsareva
-13-  Milena Tsareva:
Goh, wat laat je je op de kar jagen, manneke De Jong. Doorgaans reageren alleen mensen door wiens opgeblazen egootjes heen geprikt wordt, op dergelijke wijze.

Het aanmatigen van een oordeel over dingen waar men niks van weet, laat ik liever aan jou over. Je bent er namelijk gewoon beter in, gezien het feit dat je in al je onwetendheid voor het gemak maar aanneemt dat …1) ik familie ben van de verkeersregelaar en …2) de verkeersregelaar die een fietser in het water flikkerde, dezelfde zou zijn als die jou terecht achter een geslotenverklaring voor alle verkeer (dus ook voetgangers) vandaan plukte. De eerste aanname is niet waar en de tweede weet ik niet, maar acht ik onwaarschijnlijk.

De mededeling een spiegel te kopen was trouwens meer als advies bedoeld. Ik houd namelijk niet zo van bevelen. Ik moet je tenslotte complimenteren met de term ‘klaagclubje’, waarmee je wel een bijzonder treffende benaming voor jou en je mede schrijvers op deze website neerzet.
Arnoud
-14-  Arnoud:
Ah, de verkleinwoordjes en denigrerende termen komen in beeld. Nou, eigenlijk heeft u dan alles wel gehad hè, mevrouw Tsareva? Iets inhoudelijks en concreets blijkt te hoog gegrepen voor u, dus u mag weer weg.
JohnN
-15-  JohnN:
Ach dat is mevrouw Tsarewitz maar.
Suffie
-17-  Suffie:
Kan iemand de hordeur even sluiten? Er vliegt van alles naar binnen...
Moderator
-18-  Moderator:
@Suffie: inmiddels gesloten.
Reactie nummer 16 verwijderd. Niet in overeenstemming met regels voor discussie.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.